10 21 okt. '23

Tim Mielants wint regieprijs in Karlovy Vary

Depatrick
Nieuws 10 jul. 2019

Tim Mielants voelt zich vereerd met de regieprijs die hij voor ‘De Patrick’ won op het 54ste filmfestival van Karlovy Vary.

In een videoboodschap aan het festival vertelde Tim Mielants nog dat hij zijn prijs voor de beste regie opdraagt aan “de ongelooflijke cast en crew die van bij de start in zijn project geloofden”. Hij bedankte ook de jury en het festival voor het enthousiasme waarmee ze dit “kostuumdrama” hebben onthaald.

‘De Patrick’ speelt zich af op een naturistencamping die in handen is van de ouders van Patrick. Na de dood van zijn vader krijgt Patrick de leiding over de camping. Maar daar gaat de aandacht van Patrick niet naar uit. Hij wil kost wat kost een verdwenen hamer terugvinden. De zoektocht naar de hamer wordt een zoektocht naar zichzelf.

Op dit ogenblik werkt Tim Mielants in de Verenigde Staten aan een nieuw project.

Gordon

Eerder regisseerde hij er voor het Amerikaanse netwerk FX twee seizoenen van ‘Legion’, gecreëerd door ‘Fargo’-bedenker Noah Hawley. Volgens de Britse krant The Guardian’ een van de beste superheldenshows op tv. Verder regisseerde hij ook de thrillerreeks ‘The Terror’ voor AMC, net als het volledige derde seizoen van de BBC-serie ‘Peaky Blinders’. In eigen land draaide hij het eerste seizoen van de fictiereeks ‘Gordon’.

‘De Patrick’ is zijn eerste langspeelfilm. Tim Mielants schreef ook, samen met Benjamin Sprengers het scenario. Kevin Janssens vertolkt de titelrol. Bart Van Langendonck produceerde en de film komt op 28 augustus 2019 in de bioscopen.

Het internationaal filmfestival in het Tsjechische Karlovy Vary is een van de oudste en meest belangrijke festivals in Centraal- en Oost-Europa.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.