10 21 okt. '23

Tim Mielants’ ‘De Patrick’ gaat naar Karlovy Vary

Screen shot 2019 05 28 at 1253 59
Nieuws 04 jun. 2019

Tim Mielants’ langspeelfilmdebuut ‘De Patrick’ gaat in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary. Daar komt hij uit in de competitie en bij ons staat de Belgische première geprogrammeerd op 28 augustus.

In een reactie aan het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zegt regisseur Mielants bijzonder fier te zijn omdat het om een festival gaat met een hart voor mooie cinema en geliefd door filmliefhebbers. ‘De Patrick’ kwam geregeld in het nieuws omdat hoofdrolspeler Kevin Janssens niet minder dan zeventien kg bijkwam om de hoofdrol te kunnen spelen.

In de film woont Patrick samen met zijn ouders op een naturistencamping. Nadat zijn vader sterft krijgt hij de leiding over de camping. Maar zijn grootste zorg is het terugvinden van zijn hamer. Daarvoor moet alles en iedereen wijken. Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. Mielants schreef het scenario voor ‘De Patrick’ samen met Benjamin Sprengers en Frank van den Eeden stond achter de camera. Naast Kevin Janssens bestaat de Belgisch-Nederlandse cast uit onder meer Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis van der Waal, Pierre Bokma, Josse De Pauw, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Tine Van den Wyngaert en Frank Vercruyssen.

Tim Mielants is vooral bekend als regisseur van tv-reeksen. Voor het Amerikaanse netwerk FX regisseerde hij de voorbije jaren twee seizoenen van ‘Légion’, gecreëerd door Fargo-bedenker Noah Hawley. Voor AMC regisseerde Mielants ook ‘The Terror’ en het volledige derde seizoen van ‘Peaky Blinders’. In eigen land regisseerde hij het eerste seizoen van de fictiereeks ‘Cordon’.

Karlovy Vary is een van de oudste en belangrijkste internationale filmfestivals van Centraal- en Oost-Europa en heeft plaats van 28 juni tot 6 juli 2019.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.