08 19 okt. '24

Succesvolle crowdfunding campagne Ryuichi Sakamoto Album

P1amvob1ctip81bma1o0t1n6k1jhj1
06 jul. 2016
De crowdfunding campagne 'Bringing R. Sakamoto's music to your ears' is afrond op een totaalbedrag van €6,920, een goede 70% van het totaal beoogde doel. Film Fest Gent en World Soundtrack Awards willen iedereen die de campagne heeft gesteund bedanken: mede dankzij jullie kunnen we een aantal speciale ethnische instrumenten toevoegen aan de opname sessies, die eind augustus van start gaan met Brussel Philharmonic en maestro Dirk Brossé.

In een ontmoeting met Ryuichi Sakamoto afgelopen weekend in Parijs gaf de maestro aan erg uit te kijken naar het album vanwege de specifieke focus op zijn werk voor film en tv. Hoewel hij zelf niet bij de opnames in augustus aanwezig kan zijn, blijft hij betrokken bij de voorbereidingen en de uiteindelijke mastering van het album. Sakamoto is aanwezig op het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober om zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen.

Sakamoto was ook erg verrast over de uitslag van de poll waarin we jullie hebben gevraagd om het laatste nummer van de CD te kiezen. Een meerderheid koos voor het openingsnummer van de Japanse TV serie 'Yae No Sakura', hier te bekijken in een live versie met Sakamoto en het Tohoku Youth Orchestra.

De campagne via Indiegogo is afgesloten, maar bijdragen (en daarmee profiteren van de verschillende 'perks') kan nog altijd. Stuur hiervoor een mail naar liza@filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?