10 21 okt. '23

'Rosie & Moussa' trekken naar Canada en Tsjechië

26841114 948579511949793 1528649807684527683 o
Nieuws 13 feb. 2018

Nadat ‘Rosie & Moussa’ vorige week in competitie werd vertoond op het Canadese Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) werd hij ook geselecteerd voor het Toronto International Filmfestival Kids, een van de meest toonaangevende internationale jeugdfilmfestivals dat plaats heeft van 8 tot 18 maart. Daarna trekken ‘Rosie & Moussa’ naar het Tsjechische Zlin waar van 25 mei tot 2 juni 2018 een van de oudste kinder- en jeugdfilmfestivals ter wereld plaats heeft.

De mooie gedegen verfilming van de verhalenreeks ‘Rosie & Moussa’ van auteur Michael De Cock en met tekeningen van Judith Van Istendael is van de hand van Dorothée van den Berghe. Na ‘Meisje’ en ‘My Queen Karo’ is het haar derde film. Hij is momenteel nog te zien in de competitie van het JEF filmfestival.

Rosie, knap vertolkt door Savannah Vandendriessche, verhuist met haar moeder naar een appartementsgebouw waar ze Moussa, al even knap vertolkt door Imrad Bojri, leert kennen. Samen beleven ze allerlei avonturen maar gaan ook op zoek naar de vader van Rosie. Hij zit, na een veroordeling wegens autozwendel, in de gevangenis. Rosie wil niet liever dan haar vader en haar moeder terug bij elkaar brengen. Maar of dat lukt?

Ruth Beekmans en Titus de Voogdt vertolken de rol van Rosie’s vader en moeder en de meer excentrieke personages zijn voor Katelijne Damen en Damiaan De Schrijver. De film speelt zich af in Molenbeek en heeft een opmerkelijke soundtrack van de hand van Brusselse muzikanten als Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan. De film komt op 28 maart bij ons in de bioscoop.

Op donderdag 1 maart komt Dorothée van den Berghe vertellen over ‘Rosie & Moussa’ in bibliotheek De Krook. Ze is onze centrale gast tijdens Film Fest Gent Talkies. Reserveer jouw plaats hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.