10 21 okt. '23

Rome siert Cleo van Eva Cools met drie prijzen

Ontwerp zonder titel
Nieuws 29 okt. 2019

Nadat ‘Cleo’ van Eva Cools in Rome de prijs voor het beste speelfilmdebuut won, kreeg Anna Franziska Jäger er de Rising Star Award voor haar vertolking van het titelpersonage Cleo. Bovendien kreeg de debuutfilm van Eva Cools er nog de prijs van het Italiaanse VOD-platform TIMVISION. ‘Cleo’ werd vertoond in Alicia Nella Città, een onafhankelijke, parallelle en aan jongeren gewijde sectie van het Filmfestival van Rome.

In ‘Cleo’ vertolkt Anna Franziska Jäger, de rol van een tiener die bij een verkeersongeval haar ouders verliest. Samen met haar broertje wordt Cleo door haar oma opgevangen. Maar ze rebelleert en zoekt uiteindelijk troost in haar pianospel en bij een mysterieuze Leos.

“Onder de driehonderd kandidates voor de rol van Cleo, viel Anna Franziska Jäger direct op door haar gepaste leeftijd, haar tweetaligheid en haar pianospel”, zegt Eva Cools. “Anna’s tien jaar piano-ervaring is een meerwaarde en geeft geloofwaardigheid aan een moeilijke en diepgravende rol”, voegt Eva Cools er aan toe.

Vooraleer de film werd gedraaid, werd er veel gerepeteerd om de juiste toon te vinden in de emotioneel doorwrochte scènes. De voornaamste opgave daarbij was, volgens Eva Cools, het “behouden van de rauwe en de agressieve kant van Cleo. Ze is een complex personage, wispelturig en met een paar lelijke kantjes. Anna Franziska beheerst volkomen dat brede palet en tijdens het draaien kreeg zij, en de hele ploeg, een onschatbare hulp van Yolande Moreau in de rol van de grootmoeder. Yolande was een steun en toeverlaat voor iedereen”.

De uit een casting director, talent agent, producer en cameraman bestaande jury motiveerde haar bekroning niet. Hoe zou Eva Cools die formuleren? “Anna Franziska Jäger is een gedreven professionele actrice, een combinatie van talent, doorzettingsvermogen en met een kritische blik naar haar personage toe. Niets is voor haar vanzelfsprekend”.

‘Cleo’ komt op 27 november in de bioscoop.

Tags

Release

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.