09 20 okt. '24

Publiekslieveling Filmfestival Gent nu in de zalen

25 jun. 2007
Tijdens de vorige editie van het festival won When the Road Bends van Jasmine Dellal de Fnac-Publieksprijs, wat de film een distributiepremie van 5.000 euro opleverde. En terecht, want de film geeft een unieke en authentieke inkijk in de leefwereld van de Roma. Wie deze muzikale documentaire toen gemist heeft, kan de film vanaf vandaag in Gent (Sphinx) en Brussel (Vendôme) zien onder de titel Gypsy Caravan. Voor vijf snelle mailers hebben we een soundtrack van de film klaarliggen!
In 2001 deden 5 zigeunerbands, bestaande uit in totaal 35 muzikanten, mee aan een wervelende concerttour. De bands maken muziek die uiteenloopt van Flamenco-dans tot Roemeense ballades en noord-Indiase folk, maar wat ze delen, en wat hen bindt, is de Romacultuur. Ze kregen staande ovaties, uitverkochte zalen en geweldige recensies. Hun optredens werden toegejuicht van Amerika tot Europa. De camera volgt deze concerttour en bezoekt daarna de artiesten thuis in Spanje, Macedonië, Roemenië en India. Vibrerende scènes van muziek en dans worden onderbroken door intieme, trieste en vrolijke off-stage momenten. Gypsy Caravan is een ode aan de verrukkelijke muziek van zigeunermuzikanten die tot de internationale topartiesten behoren en verweeft die met ontroerende levensechte verhalen over hun thuis en hun sociale achtergrond. Een unieke reis door de zigeunermuziek, haar oorsprong en haar leven. Wie kans wil maken op één van de vijf soundtracks die we klaarliggen hebben, stuurt als de bliksem een mailtje met als onderwerp Gypsy naar wedstrijd@filmfestival.be Gypsy Caravan is vanaf 27 juni te zien in Gent (Sphinx) en in Brussel (Vendôme).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?