08 19 okt. '24

'Provence' van Kato De Boeck wint de ACE Image Factory + The Fridge Publieksprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm

Ace kato
Nieuws 14 okt. 2018
De korte fictiefilm 'Provence' van Kato De Boeck heeft de ACE Image Factory + The Fridge Publieksprijs gewonnen. Ze werd op de voet gevolgd door 'Bamboe' van Flo van Deuren (RITCS), terwijl 'Love Rat' van Jip Heijenga (Narafi) de volledig vrouwelijke top drie afsloot.

In 'Provence' verkennen de elfjarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence tijdens hun jaarlijkse zomervakantie. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camilles bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie. Ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie.

'Provence' is het afstudeerproject van Kato De Boeck aan het RITCS School of Arts in Brussel. Naast de regie schreef De Boeck ook zelf het scenario. De fotografie van de film was in handen van Esmoreit Lutters, terwijl de montage gedaan werd door Lawrence Paul Foley en Huerco S. instond voor de muziek.

De tweede plaats van de Publieksprijs was weggelegd voor 'Bamboe' van Flo van Deuren (RITCS), terwijl 'Love Rat' van Jip Heijenga (Narafi) de top drie afsloot.

Film Fest Gent organiseerde dit jaar voor de achtste keer de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm, waaraan studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen kunnen deelnemen. Binnen de competitie worden twee prijzen uitgereikt, waarbij het publiek de winnaar bepaalt van de Publieksprijs. In samenwerking met het Brusselse postproductiehuis ACE Image Factory + The Fridge kan de laureaat rekenen op een budget van €6.500 voor de postproductie van een volgend filmproject.

Naast de Publieksprijs reikt een professionele jury ook de prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm t.w.v. €5.000 uit aan een van de tien films geselecteerd voor de kortfilmcompetitie. Die jury bestaat dit jaar uit de artistiek directeur van Cinema Galeries Frédéric Cornet, regisseur Gilles Coulier, jounaliste Elli Mastorou, regisseur Anthony Nti, eindredacteur van Kortfilm.be Niels Putman en regisseur Elke Vanoost. Welke film de prijs uiteindelijk mee naar huis neemt, wordt op 19 oktober bekendgemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking op de slotavond van Film Fest Gent.

Tags

Awards Shorts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?