09 20 okt. '24

Prince beschermelinge in Gent

13 okt. 2004
Het Filmfestival Gent reikte een Special World Soundtrack Award uit aan Prince & The Revolution ter ere van de 20ste verjaardag van de legendarische film Purple Rain. Sheila E. - de voormalige beschermelinge van Prince - ontving op dezelfde avond een ster in Kinepolis' walk of fame.

De Special World Soundtrack Award werd uitgereikt ter ere van de 20ste verjaardag van de legendarische film Purple Rain.

Neem een diepmenselijk verhaal van overleving en triomf, een actuele soundtrack van de beste bands van het moment en de indrukwekkende aanwezigheid plus het muzikaal talent van de superrockster Prince - muziek in levende lijve - en je krijgt wat het muziektijdschrift Rolling Stone 'de knapste en spiritueel meest ambitieuze rock-'n-rollfilm ooit gemaakt' noemde.<?xml:namespace prefix = o ns = 'urn:schemas-microsoft-com:office:office' />

Purple Rain, winnaar van 2 Oscars en Grammy Awards voor zijn pompende songs, brengt het bruisende filmdebuut van Prince als The Kid, een even wereldvreemde als getalenteerde artiest in een club in Minneapolis. The Kid probeert een onstuimig privé-leven in harmonie te brengen met zijn eigen zinderende woede en zoekt in zijn muziek een uitweg voor zijn passie voor de sexy Apollonia Kotero. Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat de wereld massaal viel voor Prince en dus mocht Purple Rain niet op het programma van het filmfestival ontbreken!

Vooraleer drummer-percussionist-zangeres Sheila Escovedo een solo-artiest werd, had ze al gespeeld met haar vader Pete Escovedo, Tito Puente, Stevie Wonder, Herbie Hancock, George Duke, Marvin Gaye en Lionel Ritchie. Prince overtuigde haar om het alleen te proberen, gaf haar de naam Sheila E. en haalde voor haar een contract binnen bij Warner Bros. Zes albums later reist Sheila E. nog steeds de wereld rond samen met Ringo Starr en Prince.

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de release van Purple Rain brengt Warner Home Video een dubbel-dvd uit met verschillende documentaires en met alle filmmuziekvideo's van Prince & The Revolution, The Time en Apollonia 6.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?