10 21 okt. '23

Pilootprojecten InMics voorgesteld op Filmfestival van Aubagne

P1bcda1o4c3h3bdvdt81ogd1jrt1
Nieuws 29 mrt. 2017

Vorige week werd tijdens het Internationaal Filmfestival van Aubagne (FR) de resultaten van de InMics pilootprojecten voorgesteld. De vier betrokken opleidingsinstituten (CNSMD de Lyon, KASK & Conservatorium / School of Arts Gent, Conservatorio di Musica G.B. Martini Bologna en de Faculté de Musique Université de Montréal) en drie overige professionele partners (Permission Inc. Montréal, Fondazione Cineteca di Bologna en het Festival International du Film d’Aubagne) kwamen er ook samen om de laatste hand te leggen aan de 2-jarige 'International Master in Composition for Screen' die vanaf september 2018 van start gaat.

Na een reeks ontmoetingen (waaronder op eerdere edities van Film Fest Gent) was het de afgelopen week aan het Festival International du Film d’Aubagne om de internationale delegatie te ontvangen. Daar werden de resultaten van een tweetal workshops tussen componisten en regisseurs gepresenteerd. Video's over de pilootprojecten vind je hier.

Als een van de professionele partners in het ICSS project (International Creative Soundtrack Studies) neemt Film Fest Gent deel aan de ontwikkeling van de nieuwe internationale masteropleiding InMICS, International Master in Composition for Screen.

Film Fest Gent is gevraagd om als professionele partner mee te denken over de ontwikkeling van de masteropleiding en met onze filmmuziekexpertise een directe link naar het professionele veld te leggen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.