10 21 okt. '23

Petitie voor 'A Man of Integrity' Mohammad Rasoulof

P1bsicnvd61o57145d1k2dcdkfk21
Nieuws 16 okt. 2017

De Franse verdeler, ARP, van de op Film Fest Gent vertoonde ‘A Man of Integrity’ start naar de Iraanse autoriteiten toe een petitie om regisseur Mohammad Rasoulof zijn artistieke vrijheid terug te geven.

Regisseur Rasoulof werd op 16 september 2017 op de luchthaven van Teheran bij zijn terugkeer van een internationale promotiereis zijn Iraans paspoort ontnomen. Hij kreeg sedertdien beroeps- en reisverbod en werd al langdurig ondervraagd door inlichtingendienst van de revolutionaire wachten. Indien de aanklachten, waaronder “het in gevaar brengen van de veiligheid van de Iraanse staat”, tegen hem hard worden gemaakt, riskeert Rasoulof zes jaar gevangenisstraf. In de komende weken wachten hem nieuwe ondervragingen.

Mohammad Rasoulof kwam al eerder in botsing met de Iraanse overheid en werd al eens veroordeeld tot zes gevangenis wegens kritiek op de overheid. Die straf werd omgezet tot een jaar. In ‘A Man of Integrity’ volgen we het levenspad van Reza en Hadis. Reza kweekt vissen om in het levensonderhoud van zijn gezin te voorzien. Als een bedrijf de hand wil leggen op zijn huis en vijver weigert hij toe te geven aan de intimidatie. Maar kan een man alleen opboksen tegen de alomtegenwoordige corruptie? Deze ‘Integere Man’ sloot tijdens Cannes naadloos aan bij films die de corruptie en allerlei mistoestanden in hun land van oorsprong aan de kaak stelden. Mohammad Rasoulof won met zijn film de hoofdprijs in de ‘Un certain regard’ sectie in Cannes. De film wordt op FFG in competitie vertoond.

Teken hier de petitie

'A Man of Integrity' is te zien op Film Fest Gent op 17/10 om 19u30 in Kinepolis (deze voorstelling is uitverkocht), op 18/10 in Sphinx Cinema om 14u30 en op 20/10 om 17u30 in Kinepolis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.