10 21 okt. '23

Openingsfilm 'Insyriated' wint zes Magritte's

27624986 1577719758931593 771766049080582787 o
Nieuws 04 feb. 2018

De openingsfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent, ‘Insyriated’ was met zes prijzen de grote winnaar op de uitreiking van ‘Les Magritte du Cinéma’, de Waalse tegenhanger van de Vlaamse Ensor prijzen. Ook de eerder op Film Fest Gent vertoonde films zoals ‘King of the Belgians’ en ‘Home’ van Fien Troch vielen in de prijzen.

Peter Van Den Begin kreeg de Magritte als beste acteur voor zijn koningsrol in de film van Peter Brosens en Jessica Woodworth. ‘Home’ van Fien Troch werd gelauwerd als beste Vlaamse film.

In ‘Insyriated’ toont regisseur Philippe Van Leeuw op een beklemmende en beklijvende manier een dag in het leven van Syrische burgers die in een appartement de burgeroorlog aan den lijve ondervinden en meemaken. De film was goed voor de Magritte voor beste film, beste regie en beste scenario. Naast deze hoofdprijzen werden ook de fotografie, de klank en de muziek bekroond.

‘Insyriated’ was zes keer genomineerd voor een Magritte en verzilverde alle nominaties. Bij zijn wereldpremière in de Panorama sectie van de Berlinale won ‘Insyriated’ de publieksprijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.