10 21 okt. '23

Ontdek het muzikale Film Fest Gent & Vooruit programma, met o.a. STUFF.

P1blddg797688nik1auo1gcpju81
Nieuws 12 jul. 2017

Van 10 tot 20 oktober 2017 maakt Gent zich op voor de 44e editie van Film Fest Gent. Kunstencentrum Vooruit wordt van 11 tot 21 oktober (we plakken er daar een extra dag aan voor onze fameuze afterparty) dé plek voor een boeiende kruisbestuiving tussen beeld en muziek - dankzij de samenwerking tussen Film Fest Gent & Vooruit. De Belgische band STUFF. geeft op 11 oktober de aftrap van dit programma met een live bewerking van muziek van filmcomponist Howard Shore.

Tussen 11 en 21 oktober 2017 vinden beeld en muziek elkaar in Vooruit. Film Fest Gent & Vooruit presenteren er dan een uitgebreid programma met heel wat live soundtracks en werk van verschillende videokunstenaars. Het programma is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Vooruit en Film Fest Gent.

STUFF., vandaag nog te zien op Gent Jazz, neemt op 11 oktober de openingsact van het Film Fest Gent & Vooruit programma voor zijn rekening. Tijdens ‘STUFF. plays Howard Shore' improviseert het vijftal live gebaseerd op de muziek van componist Howard Shore bij de cultfilms van David Cronenberg. Ze spelen in een video-installatie die Frederik Jassogne en Bart Moens speciaal voor de gelegenheid maken.

Ook de muziekresidenten van Vooruit laten zich niet onbetuigd: Mary Ocher (wo 18.10) en Roman Hiele (do 19.10) trakteren bezoekers elk op een unieke filmscore. Hiele zal muziek maken bij een animatiefilm van kunstenares Gabriela González. Het internationale collectief Gaussian Curve (do 12.10) geeft een exclusieve Belgische show, videokunstenares Heleen Blanken zorgt dan voor de live visuals. Verder brengt de Hamburgse synthpop-kunstenaar Felix Kubin de Belgische première van 'Takt Der Arbeit' (do 19.10). Goblin speelt hun muziek voor de cult horror-klassieker 'Dawn Of The Dead' van Romero (vr 20.10), en Heleen Van Haegenborgh & Frederik Leroux (zo 15.10) zorgen voor een soundtrack bij een film... die niet bestaat.

Dit programma komt tot stand door Kunstencentrum Vooruit en Film Fest Gent, i.s.m. Stroom.tv, Gouvernement, Springstof en OFFoff.

Bekijk het volledige programma in de agenda of op www.vooruit.be.

Het volledige festivalprogramma van Film Fest Gent wordt op do 21.09.17 bekend gemaakt via deze website.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.