10 21 okt. '23

Late Entries: 3 nieuwe films op het programma!

Ontwerp zonder titel 21
Nieuws 27 sep. 2019

Film Fest Gent voegt films van Terrence Malick, James Mangold en Taika Waititi toe aan het programma. Met de drie nieuwe titels van filmstudio FOX (vanaf oktober in België uitgebracht via The Walt Disney Company-Benelux), krijgt het programma van de 46ste editie van Film Fest Gent nog een stevige update: verwacht een twist op oorlogsdrama's met 'Jojo Rabbit', Matthias Schoenaerts en Johan Leysen in 'A Hidden Life' en muziek van Marco Beltrami in 'Le Mans '66'.

In 'Jojo Rabbit', met een glansrol voor Scarlett Johansson, doorbreekt regisseur Taika Waititi alle conventies met een verhaal over een jongen die een weliswaar imaginaire Adolf Hitler idoliseert. Waititi kruipt zelf in de huid van Hitler in deze verrassende dramedy.
Te zien op: zaterdag 12 oktober - 20u - Kinepolis 3
Belgische release voorzien voor 9 januari 2020

Van idolisering naar afkeer: met de Terrence Malick- film 'A Hidden Life', die in Cannes in première ging, gaan we naar het andere uiteinde rond de extreme nazi-ideologie. We volgen een Oostenrijkse boer die weigert om zich bij het naziregime aan te sluiten.Matthias Schoenaerts (die we al verwelkomen voor slotfilm 'The Mustang') en Johan Leysen zorgen voor een opvallend Belgisch tintje in de cast.
Te zien op: zondag 13 oktober - 16u30 - Kinepolis 4
Belgische release voorzien voor 6 februari 2020

Om af te sluiten is er nog 'Le Mans '66' met Christian Bale en Matt Damon. Deze film, die ook bekend is onder de titel 'Ford v Ferrari', brengt het verhaal van de onderhandelingen die Ford in 1963 ondernam om Ferrari over te kopen. Leuk extraatje: de muziek in deze film is van niemand minder dan Marco Beltrami, de centrale gast van de World Soundtrack Awards!
Te zien op: maandag 14 oktober - 19u45 - Kinepolis 5
Belgische release voorzien voor 13 november 2019

Tags

FFG2019

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.