10 21 okt. '23

Laatste kans! - Jonge componisten gezocht

P1bkojc8ks1d6n1ebllehfl11rfm1
Nieuws 11 jul. 2017

Tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober wordt ook dit jaar de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composter ter waarde van €2500 uitgereikt. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven voor de Compositiewedstrijd tot vrijdag 14 juli 2017.

Tijdens de 17e editie van de World Soundtrack Awards krijgt jong internationaal filmmuziektalent opnieuw de kans om deel te nemen aan de Compositiewedstrijd. Kandidaten moeten minder dan 36 jaar oud zijn en zullen gevraagd worden filmmuziek te componeren voor een scene van Italiaanse thriller ‘Il Conformista’ uit 1970. Registreren kan nog tot vrijdag 14 juli 2017. The compositie moet ingezonden worden voor 11 augustus 2017. De regels en richtlijnen kan je hier inkijken.

Niet alleen worden de drie finalisten uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten bij te wonen in Gent en daarbij grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten, maar bovendien worden hun composities live uitgevoerd door de Brussels Philharmonic, onder leiding van Maestro Dirk Brossé, tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober in Capitole, Gent.

Meer info vind je op de WSA-website.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.