09 20 okt. '24

Laatste kans! - Jonge componisten gezocht

P1bkojc8ks1d6n1ebllehfl11rfm1
Nieuws 11 jul. 2017
Tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober wordt ook dit jaar de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composter ter waarde van €2500 uitgereikt. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven voor de Compositiewedstrijd tot vrijdag 14 juli 2017.

Tijdens de 17e editie van de World Soundtrack Awards krijgt jong internationaal filmmuziektalent opnieuw de kans om deel te nemen aan de Compositiewedstrijd. Kandidaten moeten minder dan 36 jaar oud zijn en zullen gevraagd worden filmmuziek te componeren voor een scene van Italiaanse thriller ‘Il Conformista’ uit 1970. Registreren kan nog tot vrijdag 14 juli 2017. The compositie moet ingezonden worden voor 11 augustus 2017. De regels en richtlijnen kan je hier inkijken.

Niet alleen worden de drie finalisten uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten bij te wonen in Gent en daarbij grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten, maar bovendien worden hun composities live uitgevoerd door de Brussels Philharmonic, onder leiding van Maestro Dirk Brossé, tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober in Capitole, Gent.

Meer info vind je op de WSA-website.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?