10 21 okt. '23

High Tea met Patrick Duynslaegher: Harold & Lillian

P1a29tj8i7hep15bp1oi71flqrnp1
23 okt. 2015

Vandaag raadt Patrick 'Harold and Lillian: A Hollywood Love Story' aan, een documentaire over een prachtig liefdesverhaal van een koppel waar je waarschijnlijk nog nooit over gehoord hebt, maar je hele leven lang mee in contact bent gekomen.

Ze werkten mee aan klassiekers als 'The Apartment', 'The Birds', 'The Graduate', 'Rosemary's Baby', 'Scarface' en 'Full Metal Jacket' en toch kent niemand hun naam. Harold Michelson was een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en Lillian Michelson was een weesmeisje, het beste vriendinnetje van zijn zus. In 1947 trokken ze samen naar Hollywood voor een professionele en amoureuze relatie die meer dan 60 jaar zou duren. Hij tekende storyboards en zij deed filmresearch. Decennialang waren ze Hollywoods geheime wapen maar met 'Harold and Lillian: A Hollywood Love Story' geeft regisseur Daniel Raim hun eindelijk het eerbetoon dat ze al lang verdienden. Aan de hand van liefdesbrieven, filmclips, home movies en interviews met onder andere Danny DeVito en Francis Ford Coppola, brengt Raim niet alleen hulde aan onderbelichte figuren uit de filmwereld maar ook aan de liefde. "A touching thank you letter" volgens The Hollywood Reporter. (S.D.W.)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.