10 21 okt. '23

Hans Herbots volgt spoor van 'The Serpent'

Ontwerp zonder titel 3
Nieuws 31 jul. 2019

Hans Herbots trekt binnenkort naar Thailand om er een deel van de misdaadserie ‘The Serpent’ te regisseren.

Volgens De Standaard tekende Hans Herbots een overeenkomst met Netflix en BBC om de vier laatste afleveringen te regisseren van ‘The Serpent’, een achtdelige reeks over seriemoordenaar Charles Sobhrai. Deze tot Fransman genaturaliseerde zoon van een Indiase vader en Vietnamese moeder vermoordde tijdens de jaren zeventig meer dan twintig backpackers in Indië, Nepal en Thailand. Hij staat ook bekend als de “bikini moordenaar”.

De eerste BBC-plannen voor de reeks dateren van 2017, later kwam Netflix aan boord. Tom Shankland, inmiddels bekend voor zijn medewerking aan ‘The Missing’, ‘House of Cards’ en ‘The Leftovers’, regisseert de ‘The Serpent’ en stapte twee jaar geleden in het project omdat “hij een stem wilde geven aan hen die, terwijl ze de paradijselijke hippie trail volgden, de duivel ontmoetten”. Volgens de jongste planning zal Tom Shankland de eerste vier afleveringen voor zijn rekening nemen.

Diplomaat

Het scenario werd geschreven door Richard Warlow en die heeft vooral oog voor de manier waarop de in 1944 geboren Sobhrai werd geklist.

De jonge Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg werkte op de ambassade in Bangkok en identificeerde in 1976 twee Nederlandse slachtoffers van Sobhrai. Maar de Thaise politie was weinig geïnteresseerd in de zaak en in de bewijzen die Knippenberg vond. Tot hij in Bangkok met zijn verhaal naar de pers stapte. Sobhrai kwam op de eerste plaats van de door Interpol gezochte criminelen, werd in India aangehouden en tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na tien jaar ontsnapte hij maar hij werd later in Nepal gevangengenomen waar hij nu zijn levenslange gevangenisstraf uitzit.

Stap

Tahar Rahim, bekend van onder andere ‘Le prophète’ van Jacques Audiard, ‘Le passé’ van Asghar Farhadi, ‘A perdre la raison’ van Joachim Lafosse en de Berlinale openingsfilm ‘The Kindness of Strangers’ van Lone Scherfig zal de rol van Sobhrai vertolken.

De filmografie van Hans Herbots bevat titels als ‘Vallen’, ‘Bo’, ‘Windkracht 10’, ‘De behandeling’. ‘The Serpent’ is de volgende stap in een internationale carrière met titels als ‘Als de dijken breken’, ‘Riviera’, ‘Rellik’ en ‘Cobra’. De opnames van de serie hebben plaats in Parijs, Nepal en Thailand. Wanneer ze wordt uitgezonden staat nog niet vast.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.