10 21 okt. '23

Hans Herbots temt ‘Cobra’ voor Sky

Cobra robert carlyle 1552579250
Nieuws 20 mrt. 2019

In Londen en in en rondom Manchester is Hans Herbots begonnen met de opnames van de zesdelige reeks ‘Cobra’ voor Sky One. Vorig jaar regisseerde Herbots voor diezelfde zender al enkele afleveringen van de fictiereeks ‘Riviera'.

In ‘Cobra’ moeten de eerste minister Robert Sutherland en zijn stafchef Anna Marshall het hoofd bieden aan een nationale noodtoestand. Er is een crisis ontstaan naar aanleiding van een uitbarsting van de zon die alle communicatie en de stroomvoorziening in het Verenigd Koninkrijk en grote delen van Europa bedreigt. Sutherland en Marshall moeten afrekenen met politieke tegenstand en familiale moeilijkheden en moeten daarenboven het COBRA team aansturen dat verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid.

Robert Carlyle bekend van ‘Trainspotting’ en ‘The Full Monty’ vertolkt de rol van Sutherland terwijl Victoria Hamilton, bekend van ‘The Crown’ de rol van stafchef Marshall op zich neemt. Er zijn bijrollen voor Richard Dormer en David Haig. De serie wordt in het najaar op Sky en op het streaming platform NOW TV verwacht.

Bij ons is Hans Herbots bekend van films als ‘Vallen’, ‘Windkracht 10: Koksijde Rescue’ en ‘De Behandeling’ en voor tv-reeksen ‘Het goddelijke monster’ en ‘Vermist’. In 2017 draaide hij voor BBC/HBO de misdaadreeks ‘Rellik’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.