09 20 okt. '24

'Girl' scoort opnieuw internationaal

20181009 ffgent 2018 jeroen willems 117
Nieuws 24 jul. 2018
Op 9 oktober 2018 opent 'Girl' de 45e editie van Film Fest Gent. In afwachting daarvan is de film van Lukas Dhont alvast bezig aan een succesvolle internationale festivalcarrière.

In het Servische Palić won ‘Girl’ de Gouden Toren en zo treedt Lukas Dhont in de voetsporen van Ken Loach, Theo Angelopoulos en Krzysztof Zanussi. ‘Girl’ werd sedert Cannes vertoond op festivals als Karlovy Vary, Palic en Odessa waar hoofdrolspeler Victor Polster de prijs voor de beste vertolking kreeg. Het is de tweede vertolkingsprijs voor Polster want hij werd in de Cannes-sectie Un Certain Regard al eerder bekroond. Naast de vertolkingsprijs voor Polster won ‘Girl’ in Cannes nog de Queer Palm, de Fipresci-prijs van de filmkritiek en vooral de prestigieuze Caméra d’ Or als beste filmdebuut.

‘Girl’ werd geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet in coproductie met het Belgische Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films. Distributeur Lumière brengt de film op 17 oktober bij ons in de zalen. Hij komt ook uit in Nederland en Frankrijk.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?