10 21 okt. '23

Gezocht: jongerenjury!

Explorezoneuitreiking 19 20181018 lauriksthomas
Nieuws 01 aug. 2019

Ben je jong, bezeten door film en heb je een uitgesproken mening? Dan pas jij perfect binnen onze jongerenjury! Deze vijfkoppige jury zal haar deskundig oordeel vellen over de films uit de Explore Zone, het jongerenparcours van het festival.

Als jurylid van Film Fest Gent ben je van 8 tot 18 oktober 2019 eregast op het festival. Je draaft van de ene voorstelling naar de andere, krijgt uitnodigingen voor speciale events en op het einde van de rit beslis jij met je medejuryleden welke film met de Explore Zone Award aan de haal gaat. De winnende film krijgt een duwtje in de rug met een indrukwekkende publiciteitscampagne op Studio Brussel, in Knack en De Morgen.

Ben jij

  • tussen de 18 en 26 jaar?
  • bereid indien nodig enkele colleges over te slaan om naar de film te gaan?
  • klaar om vierkante ogen op te lopen na tien dagen film kijken?

Waar wacht je nog op?!

Meld je aan via onderstaand invulformulier en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de Explore Zone Jury van Film Fest Gent. Als jurylid ontvang je ook nog eens een jaar lang gratis films op UniversCine!

Praktisch

Aanmelden kan via het deelnameformulier hieronder tot en met 31 augustus. Enkele dagen na je inschrijving ontvang je een e-mail met een code om via het online platform UniversCine een film te bekijken. Je kan kiezen tussen 'Tesis' van de Spaanse regisseur Alejandro Amenábar of 'The Homesman' van Tommy Lee Jones met muziek gecomponeerd door Marco Beltrami, de centrale gast van de World Soundtrack Awards.

Je hebt dan tot en met 15 september de tijd om een korte recensie in te zenden over één van deze films en door te sturen naar explorezone@filmfestival.be. Dit mag een geschreven tekst zijn, maar evengoed een podcast, video, blogbericht, ... Laat je creativiteit de vrije loop! Nadat de inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury, ontvang je een mail of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek.

Succes!

Inschrijvingen zijn gesloten

Explore Zone wordt mogelijk gemaakt door UniversCine, De Morgen, Studio Brussel, Universiteit Gent en HoGent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.