10 21 okt. '23

“Gentse” Nymphet wint Amsterdamse Shortcutz

P1b7ahp8auesq13nvegj1ffcj921
Nieuws 25 jan. 2017

Nymphet’, een korte film die op Film Fest Gent in het kader van ‘Follow Gent’ werd vertoond, won zopas drie prijzen op het vierde Amsterdam Shortcutz festival.

Naast de beste film én publieksprijs won Laura Hermanides nog de prijs voor de beste regie terwijl ‘Nymphet’- hoofdactrice Alix Jana Cale de prijs voor de beste vrouwelijke vertolking kreeg.

In een zich grotendeels binnen een gezinskringetje gesitueerde ‘Nymphet’ speelt een jong meisje, Dolly, een gevaarlijk spelletje met een toevallig aanwezige huisvriend. Van Niemke, een vriendinnetje, heeft ze geleerd hoe ze zich sexy moet kleden en gedragen. En ze wil de gevolgen daarvan uittesten. Laura Hermanides pakt dat onderwerp tactvol aan en bewijst dat ze subtiel kan observeren. Ook haar acteursleiding is excellent. Van het bezoek van Dolly aan Niemke maakt de cineaste gebruik om Gentse decors te tonen. In het concept van Follow Gent is het vanzelfsprekend dat Gent als decor geen onbelangrijke factor is.

Het scenario van ‘Nymphet’ werd geschreven door Shauni De Gussem en bij de productie kwam er ook hulp uit Nederland en Ierland. Daar begon volgens De Gussem ook de internationale carrière van de korte film. De prijzen in Amsterdam werden uitgereikt door onder andere acteur Rutger Hauer, Stanley Kubrick's producer Jan Harlan, en cultregisseur Béla Tarr.

Shortcutz Amsterdam is een Nederlands filmplatform dat jong, aanstormend Nederlands filmtalent promoot. Er worden wekelijks korte films vertoond en door filmprofessionals en –liefhebbers besproken. Iedere maand wordt een winnaar aangeduid. Uit de wekelijks vertoonde films wordt in januari van ieder jaar een hoofdwinnaar gekozen. ‘Nymphet’ dus!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.