10 21 okt. '23

Gent kleurt zijn etalages Italiaans met Puur Gent

P1bs3uoe6taqbh2hdooakkfp41
Nieuws 10 okt. 2017

Italiaanse cinema en Film Fest Gent werden in de kijker gezet bij Gentse handels- en horecazaken dankzij PUUR GENT.

In samenwerking met Horeca Oost-Vlaanderen, Unizo, PUUR GENT en Stad Gent liet Film Fest Gent Italiaanse cinema in de kijker zetten. Deelnemers kregen de opdracht om origineel uit de hoek te komen rond het thema Italië en - uiteraard - Film Fest Gent.

De handelszaken in de Henegouwenstraat (Natan, Loft Optiek, Patricia Vintage, Lineos, Who's That Girl, Sevens, Parels, Passinaif en Bonami) verenigden zich zelfs onder de noemer 'Cinema Henegouwenstraat' en hingen massaal filmposters aan de ruit.

Bloemen- en plantenzaak Bluet ging aan de slag met de figuurtjes uit de animatiefilm 'La linea' van Osvaldo Cavandoli, terwijl Lingerie Herela een rok vol Italiaanse filmfiguren ontwierp. Handgemaakte speelgoedwinkel Het bezige bijtje koos binnen het Italiaanse thema voor 'Pinocchio' en stelde restaurant Sofraya een Film Fest Gent-menu samen.

Als winnaars kwamen uiteindelijk Afkikker, Het bezige bijtje, Nicole Men, PIET moodshop, Cinema Henegouwenstraat, Sofraya, Bluet, Paris Londres NV, REcyclismo en Lingerie Herela.

Namen ook deel: Café Théâtre, PLUM GENT BVBA, Marina Rinaldi, Oxfam Bookshop Gent, Standaard Boekhandel Gent Kouter, Elisa Lee, PIET moodshop, Curiosa & co, EVÍN Wine Store & Bar, Edelgracht en Poiteau.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.