08 19 okt. '24

Gent decor voor tweede internationale filmindustrie meeting

P1b8hstiif17v41g018221c6n1vg21
Nieuws 09 feb. 2017
Na een succesvolle eerste pilot-editie vormt Gent dit najaar wederom het decor voor het netwerkevent ‘NeXT’, een initiatief van Flanders Image om een selectie internationale filmprofessionals kennis te laten maken met de stand van zaken in de Vlaamse filmindustrie.

In oktober 2017 keert het platform onder de naam ‘CONNext' terug met een grotere line up maar dezelfde focus: het samenbrengen van Vlaams filmtalent en internationale distributeurs, sales agents en festival organisatoren.

Het evenement, dat de ondertitel ‘Connect to what’s new and who’s next’ draagt, zal plaats vinden van 8 tot en met 11 oktober 2017. Deelnemers kunnen zich verwachten aan een drietal gastvrije dagen vol netwerken, sprekers en vertoningen. In deze laatste categorie staan recent afgeronde Vlaamse films en TV series op het programma, terwijl nieuwe projecten in verschillende stadia van afronding gepitched worden aan professionals van filmfestivals als Berlijn, Karlovy-Vary, Tribeca, Toronto en SXSW. De hoofdfocus in dit alles blijft de ontmoeting tussen internationale gasten en hun Vlaamse collega’s.

Flanders Image, de promotionele tak van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zal ook dit jaar het evenement organiseren. De gastenlijst van vorig jaar wordt uitgebreid van 50 naar 75 deelnemers, die dit najaar in Gent verwacht worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?