10 21 okt. '23

Follow - Love Live Ghent

P1a29qc3pm1gbk1u9u12di1jf4qbg1
23 okt. 2015

'Follow' is een langspeelfilm gelanceerd door middel van sociale mediaplatformen. In de film worden tien verhalen gepresenteerd die zich allemaal in Gent afspelen. Het project werd in 2013 opgezet voor de 40e editie van Film Fest Gent. Ook dit jaar werden er scripts ingezameld en hebben vrijwilligers een nieuwe editie van Follow Gent gerealiseerd. Mis de avant-premiere van deze mooie mozaïekfilm niet!

WAAROM FOLLOW GENT JOUW STEUN KAN GEBRUIKEN VIA CROWDFUNDING!
Follow Gent is een samenwerking tussen getalenteerde filmmakers, schrijvers en jou, het publiek! Reeds drie jaar brengen ze gepassioneerde filmmakers samen en creëren ze de mogelijkheid voor hen om een kortspeelfilm te schrijven en op te nemen en zo een originele, experimentele langspeelfilm te maken.

FOLLOW WAT?
Follow Gent is een project waar termen zoals 'experimenteel', 'samenwerking' en 'fris talent' centraal staat. Ze brengen getalenteerde regisseurs samen met gemotiveerde cast en crew en geven een stem aan opkomend schrijftalent, zodat de visies van dit jong en oud geweld op het witte doek geprojecteerd kan worden!

Deze tien filmmakers schrijven en verfilmen een boeiend verhaal over liefde en leed in de mooie stad Gent. Alhoewel deze films allemaal (voornamelijk) fictief zijn, reflecteren ze over het alledaagse leven van de Gentse inwoners. 'Love Life Ghent' is als het ware een spiegel in de stad, een spiegel over jouw leven!

De zaadjes werden geplant in 2012 en sindsdien evolueerde Follow Gent, zodat ze elk jaar een stapje dichter komen bij de perfecte langspeelfilm over Gent! Op die manier geven ze de kans aan filmmakers om op een gezonde manier te groeien, evolueren en zichzelf te ontdekken in de filmwereld.

Meer informatie vind je op de facebook pagina!

Zoals je kan zien is de motivatie en flinke portie liefde voor film en films maken zeker aanwezig. Toch kan dit project een financieel duwtje in de rug gebruiken!

Dit jaar zijn de filmmakers al volop bezig met het inblikken van hun projecten. Via Stad Gent ontvangt elk filmteam €400, maar daarbij willen we - opdat het project tot zijn volste potentieel gebruikt kan worden- €200 extra geven aan elk filmteam! Deze kleine bijdrages zullen productiekosten dekken, zoals catering, het reizen, het huren van het materiaal,... Daarbij willen we een bedrag opzij zetten voor promotie, zodat het project de zichtbaarheid en aandacht krijgt die het verdient!

Opdat de filmmakers die zullen meewerken aan het project in 2016 ten volste hun talent kunnen benutten, willen we het productiebudget vergroten. Op die manier hopen we weer een stapje dichterbij te komen bij de perfecte langspeelfilm over stad Gent! Als het doel bereikt wordt, hebben de filmmakers van volgend jaar een stevigere basis en kunnen meer mensen participeren aan dit project!

Dus, door te storten, steun je niet enkel filmmakers die op dit moment hun film aan het uitwerken zijn, maar ook volgende jaren, zodat elke filmmaker hun visie perfect naar het witte doek kan vertalen!

MEET THE MAKERS!
Deze pareltjes kan je dit jaar ontdekken op de filmrelease op Film Fest Gent!

Niko Boon - 'Arend'
Een man krijgt zijn meest, maar ook minst belangrijke telefoontje van zijn leven...

Koen Van Sande - 'Barst'
Een koppel vol vooroordelen belandt in een Marokkaanse buurt en veroorzaakt een ketting aan onverwachte gebeurtenissen.

Stephen Dhondt - 'Volg Mij'
De negentien-jaar-oude Jasper raapt zijn moed bijeen om zijn rol als 'schaduw' van zich af te werpen en wordt geconfronteerd met zijn angsten.

Vanessa Morgan - 'Next to her'
Wanneer zijn dementerende vrouw opgenomen wordt in het ziekenhuis, probeert de trouwe Maurice om te gaan met het feit dat zijn vrouw waarschijnlijk nooit meer dezelfde zal zijn.

Shauni De Gussem - 'Nymphet'
Een meisje van twaalf jaar speelt met vuur en lokt enkele onvoorziene reacties uit.

Michiel Philippaerts - 'Waar de pelikaan landt'
Een magisch verhaal over een student die liefde probeert te vinden, gebaseerd op een oeroude mythe.

Marie Chevalier - 'Love life'
Na de zelfmoord van een vriend, brengt een meisje van negen jaar een ode aan hem met de ultieme daad van liefde.

Derek O Connor - 'Big Bird'
De 40jarige Johnny woont in Gent en probeert om te gaan met de kwalen van de online dating-wereld.

Jo Verhenne - 'The Shop'
Tussen de chocoladerepen en zakken chips door zoekt een gebroken vrouw naar antwoorden als de man, die haar een jaar geleden verliet, langs haar loopt in de winkel.

Lynn Rysen - 'Victor'
Victor is een onhandige jongen die de wereld van de puberteit ontdekt. Zijn pogingen om bij de groep te horen en indruk te maken op het meisje van zijn dromen, lopen helaas niet altijd even vlot.

Anthony Van Roosendael - 'Schroot'
Een man moet afscheid nemen van zijn oude Nissan Micra. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.