10 21 okt. '23

Filmfestival Gent brengt MOVING MUSIC uit

17 sep. 2003
Het boek kost € 39,95 en is verkrijgbaar in FNAC en de betere boekhandel.

Het Filmfestival Gent brengt het boek Moving Music op de markt waarin een 20-tal interviews staan met belangrijke componisten. Naast namen zoals Ennio Morricone, Howard Shore, Elmer Bernstein en wijlen Georges Delerue komen ook veel Belgische componisten aan bod. Het boek wordt uitgegeven door Lannoo, een Engelse versie is eveneens binnenkort beschikbaar.

Om de 30e editie nog meer weerklank te geven brengt het Filmfestival Gent in samenwerking met uitgeverij Lannoo iets minder dan een maand voor de start van het festival een uniek boek op de markt, Moving Music. Componisten zoals Stephen Warbeck en Nicola Piovani, die dit jaar te gast zijn op het festival, komen uitgebreid aan bod.

Wie kent niet de zinderende openingsmuziek van Once Upon a Time in the West? Waarom was Shakespeare in Love zo ontroerend, en Gladiator zo indrukwekkend? Ook filmmuziek. Ongetwijfeld. Maar wie zijn die filmmuziekmakers echt? Waar haalde Howard Shore zijn inspiratie vandaan voor Lord of the Rings? Hoe kon Nicola Piovani zijn creativiteit koppelen aan de beelden van La Vita è bella?

Verschillende bekende binnen- en buitenlandse (film)journalisten zijn voor Moving Music de wereld afgereisd om de beroemdste filmcomponisten te gaan interviewen. Ook Belgische en Nederlandse muziekmakers komen aan bod. Anekdotes en nieuwtjes passeren de revue, maar ook inzichten in hoe de filmcomponisten te werk gaan.

De gesprekken worden rijkelijk geïllustreerd met herkenbaar filmmateriaal, en unieke beelden uit de privé-archieven van de componisten zelf.

Op de full-CD bij het boek, luistert u naar prachtige filmmuziek van Georges Delerue en George Fenton, uit films als Anna and the King, You've got mail, Land and Freedom, Dangerous Liaisons, Jules et Jim,...

Tijdens het filmfestival is Moving Music ook te koop aan de festivalkassa's.

Moving Music kwam tot stand mede dankzij de medewerking van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?