09 20 okt. '24

Film Fest Gent start met opnames 'Marco Beltrami: Music for Film' album

Marco beltrami photographer dawn jones 2
Nieuws 14 aug. 2019
Naar jaarlijkse traditie wordt de centrale gast van de World Soundtrack Awards geëerd met een 'Music for Film'-compilatiealbum. Dit jaar bundelen we een selectie van Marco Beltrami's beste scores. De opnames gaan door van 19 tot 21 augustus, in de legendarische Studio 4 van Flagey. Het album wordt opgenomen door MotorMusic met Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Op het album, uitgegeven door het toonaangevende filmmuzieklabel Silva Screen Records, vind je tracks en unieke suites uit Snowpiercer, World War Z, A Quiet Place en nog veel meer.

Je kan je via de websites van Film Fest Gent en World Soundtrack Awards registeren om een exemplaar te ontvangen. Bij aankoop van je tickets voor het concert kan je een gehandtekende versie bestellen voor maar €15! Na 30 september kan het album enkel via de Film Fest Gent webshop gekocht worden voor €20.

Bestel jouw exemplaar hier!

Ontdek alvast een eerste selectie van de tracklist voor 'Marco Beltrami: Music for Film':

'Snowpiercer'
'The Homesman'
'World War Z'
'Scream'
'Gods of Egypt'
'Hellboy'
'Free Solo'
'A Quiet Place'
'The Drop'

Op 18 oktober ontvangen de World Soundtrack Awards Marco Beltrami als eregast. De tweevoudig Oscar-genomineerde componist is een van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend van zijn samenwerkingen met respectabele regisseurs als Kathryn Bigelow, James Mangold, Guillermo Del Toro, Wes Craven, Bertrand Tavernier en Tommy Lee Jones.
Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, zal er de originele scores uitvoeren met filmfragmenten op het grote scherm.

19e World Soundtrack Awards met Marco Beltrami Live in Concert
Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé
18 oktober 2019 - Capitole Gent

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?