09 20 okt. '24

Film Fest Gent eert filmcomponisten met album ‘World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer

20th filmfestgent cover 3000px100137
Nieuws 10 sep. 2020
Om de twintigste verjaardag van de World Soundtrack Awards te vieren, wijdt Film Fest Gent zijn jaarlijkse album aan alle winnaars van de World Soundtrack Film Composer of the Year Award in de twee voorbije decennia. Het album verschijnt op 23 oktober 2020 onder de noemer World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer. De muzikale uitvoering is zoals steeds in handen van Brussels Philharmonic o.l.v. maestro Dirk Brossé.

Op 24 oktober 2020 vindt de twintigste editie plaats van de World Soundtrack Awards. Film Fest Gent wil dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en brengt een uniek album uit. World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer bestaat uit nieuw opgenomen werk van alle dertien winnaars van de begeerde Film Composer of the Year Award. Die vermaarde prijs ging in het verleden naar Angelo Badalamenti, Nicholas Britell, Carter Burwell, Mychael Danna, Alexandre Desplat, Patrick Doyle, Michael Giacchino, Elliot Goldenthal, James Newton Howard, Alberto Iglesias, Jóhann Jóhannsson, John Williams en Gabriel Yared. Om die maestro’s van de filmmuziek gepast in de bloemetjes te zetten, trokken Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor o.l.v. Dirk Brossé naar de legendarische Studio 4 in Flagey in Brussel.

Als een hulde aan al deze gerenommeerde filmcomponisten, bevat het album exclusieve studio-opnames die nog niet eerder verschenen zijn op cd: concertsuites, zoals Desplats The Imitation Game en Giacchino’s Star Trek, into Darkness and Beyond, en instrumentale uitvoeringen, zoals Badalamenti’s The Voice of Love uit Twin Peaks en Doyles Never Forget uit Murder on the Orient Express. Opvallend zijn de opnames van onuitgegeven muziek voor Fear door Carter Burwell en muziek voor het historische epos Troy door Lifetime Achievement Award-winnaar Gabriel Yared.

Beginnen en eindigen doet het album met een bonustrack: de voor het eerst in een studio opgenomen World Soundtrack Awards Fanfare, speciaal geschreven door Elmer Bernstein voor de ceremonie van de World Soundtrack Awards, en Tribute to the Film Composer, een schitterende collage van 23 verschillende Oscarwinnende of Oscargenomineerde filmthema’s door John Williams gearrangeerd als hommage aan filmcomponisten.

Tracklist ‘World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer’

1. World Soundtrack Awards Fanfare (Elmer Bernstein)
2. Red Sparrow Overture (James Newton Howard)
3. Fear – Main Title (Carter Burwell)
4. Hable con ella – Soy Marco (Alberto Iglesias)
5. Cobb (Suite) – The Homecoming (Elliot Goldenthal)
6. Troy (Suite) (Gabriel Yared)
7. When at Last the Wind Lulled (Jóhann Jóhannsson & Rutger Hoedemaekers)
8. Hook – The Face of Pan (John Williams)
9. Succession (Suite) (Nicholas Britell)
10. Monsoon Wedding (Suite) (Mychael Danna)
11. The Imitation Game (Suite) (Alexandre Desplat)
12. Murder on the Orient Express – Never Forget (Instrumental Version) (Patrick Doyle)
13. Star Trek, into Darkness and Beyond (Suite) (Michael Giacchino)
14. Twin Peaks: Fire Walk with Me – The Voice of Love (Angelo Badalamenti)
15. Tribute to the Film Composer (John Williams, arr.)

Het album wordt uitgebracht door Silva Screen Records en is opgenomen door MotorMusic.

Pre-orderen kan vanaf nu via shop.filmfestival.be voor € 20. Op 23 oktober 2020 verschijnt het album.

Registreer hier en volg de 20ste World Soundtrack Awards gratis via livestream op 24 oktober 2020.

Tags

WSA2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?