10 21 okt. '23

Fien Troch jurylid van Mostra-sectie

P1blsv2etm185ecep1cdvgudmje1
Nieuws 25 jul. 2017

Nadat ze vorig jaar in de Orrizonti sectie van de Mostra del Cinema in Venetië met haar jongste film ‘Home’ de prijs voor de beste regie won, wordt Fien Troch dit jaar jurylid in diezelfde sectie. De 74ste editie van dit oudste en prestigieuze filmfestival heeft in de Dogenstad plaats van 30 augustus tot 9 september 2017.

Fien Troch vindt het een hele eer om als jurylid te mogen terugkeren naar de festivalsectie waar ze werd bekroond en het wordt volgens haar ongetwijfeld een heel mooie en waardevolle ervaring om het werk van collega filmmakers te beoordelen en te bekronen. Samen met haar collega’s mag Fien Troch er een zestal prijzen uitreiken. Regisseur Gianni Amelio, vooral bekend van films als ‘Il ladro di bambini’ en ‘Lamerica’ is voorzitter van de jury. Een ander jurylid, Mark Cousins, is geen onbekende voor Film Fest Gent want hij kwam hier zijn indrukwekkende en eigenzinnige filmgeschiedenis ‘The Story of Film: An Odyssey’ voorstellen.

Het hoofdprogramma van de Mostra del Cinema wordt op 27 juli bekend gemaakt en de competitiejury wordt dit jaar voorgezeten door actrice Annette Bening.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.