09 20 okt. '24

FFG On Tour 27.09 | 'Triangle of Sadness'

Triangle of Sadness
Nieuws 09 sep. 2022
Op dinsdag 27 september wordt Triangle of Sadness tijdens FFG On Tour vertoond. Triangle of Sadness is de nieuwste scherpzinnige satire en pijnlijke vingerwijzing van de Zweedse filmmaker Ruben Östlund, die er in mei op het filmfestival van Cannes zijn tweede Gouden Palm mee won.
Triangle of Sadness

Als geen ander fileert Östlund in Triangle of Sadness onze cynische maatschappij - gestoeld op klassenverschillen - en weet hij de elite in zijn geprivilegieerde ivoren toren oncomfortabel te doen schuifelen. Slachtoffers van dienst zijn Carl en Yaya, een stel modellen en influencers - even heet als rijk - dat wordt uitgenodigd op een luxueuze jacht voor een cruise samen met de elite van de elite. Maar filmmaker Östlund vaart zijn eigen koers en laat de op hen zelf afgeroepen hel losbarsten.

Tijdens het galadiner aan boord neemt alles een onverwachte wending. De zuipende, marxistische kapitein (Woody Harrelson) wisselt citaten uit met een Russische oligarch die zichzelf de “king of s***” noemt, een typhoon dreigt het schip om te keren én de maaltijd zorgt er dan weer dat de magen dat ook doen. Voor iedereen het goed en wel beseft komt de rangorde van de microkosmos op zijn kop te staan.

Triangle of Sadness

Na de witte, Europese middenklasse in Turist en de moderne kunstscene in The Square, trekt Östlund nu aan de haren van de wereld van de supermodellen en de allerrijksten. Triangle of Sadness is een frontale aanval op ons kapitalistische systeem, een bijtend grappige sociale commentaar en een Gouden Palm-winnaar die het bladgoud van onze maatschappij schraapt.

Triangle of Sadness

Wide Angle: Ruben Östlund

Bekijk de trailer

Triangle Of Sadnss Tekengebied 1 kopie 13

Film Fest Gent On Tour & Wide Angle

Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de nieuwste films van markante filmmakers. Op alle locaties wordt de film ingeleid, vaak door filmkenner Patrick Duynslaegher samen met de regisseur of gastspreker, live of via een vooraf opgenomen video. Je kan de voorstellingen bijwonen in verschillende bioscopen en culturele centra in Vlaanderen en Brussel.

Bij elke On Tour-film voorziet Film Fest Gent een Wide Angle dossier, bestaande uit teksten in verschillende vormen én een podcast. Met dit dossier gaan we dieper in op de film, de maker, de thema's en meer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?