09 20 okt. '24

FFG On Tour 21.12 | 'A Hero'

A Hero
Nieuws 30 nov. 2021
A Hero van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi won in juli 2021 de Grand Prix op het filmfestival van Cannes. De film werd ook geselecteerd als de Oscarinzending van Iran, een maakt dus kans op de Best International Feature-award tijdens de 94ste Academy Awards op 27 maart 2022.
A hero farhadi

Met A Hero levert regisseur Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman), net als in vele van zijn vorige films, kritiek op de Iraanse maatschappij. Zijn filmheld Rahim wordt een paar dagen uit de gevangenis ontslagen waar hij opgesloten zit, omdat hij een schuld niet kan aflossen. Van die gelegenheid kan Rahim gebruik maken om geld bijeen te zoeken. Het geluk helpt hem een beetje: zijn vriendin vindt een tas met goudstukken. Rahim besluit de stukken terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Een gebaar dat weerklank vindt. Maar is hij wel zo eerlijk als hij pretendeert? In A Hero zitten heel wat dubbele bodems en Farhadi laat onder meer niet na om de nieuwe media die iemand maken of kraken op de korrel te nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?