09 20 okt. '24

Fellini's Satyricon in Ciné Palace op 22 januari

P19bjugf6e1i9kvdmro4145t1gtj1
14 jan. 2015
Samen met Film Fest Gent nodigde het MIAT drie Fellini-fans uit. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher is de laatste in de rij om zijn keuze in te leiden. Wat intrigeert hem zo in dit filmicoon? Waarom is deze film zo bijzonder?

Satyricon + inleiding

Met deze film maakte Fellini een bewerking van de gelijknamige klassieke zedenschets over twee studenten in het oude Rome. In de eerste eeuw na Christus studeren Encolpio en Ascilto samen. Ze maken ruzie over de mooie jongen Gitone. Wanneer Gitone voor Ascilto kiest, wil Encolpio zelfmoord plegen, maar een aardbeving houdt hem tegen. Hij beleeft een hele serie avonturen, totdat hij Ascilto weer tegenkomt. Samen proberen ze een hermafroditische halfgod uit een tempel te ontvoeren...

Van het oorspronkelijke verhaal 'Satyricon' zijn enkel fragmenten bewaard gebleven. Fellini maakte er dan ook een gefragmenteerde film van, die goed aansluit bij het absurde wereldbeeld van de regisseur.

Alle info kan je vinden op de website van het MIAT.
Donderdag 22 januari om 20u
Reservatie: boekjebezoek@gent.be of 09 269 87 50

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?