12 23 okt. '21

Expo Het Plateau Effect @ Zebrastraat

P185v8itu8uef11lam2g1c519ge2
17 okt. 2013

Wie hem kent, associëert zijn naam met de ontdekking van het principe achter het bewegende beeld. Joseph Plateau wordt nog altijd het meeste geciteerd hierover, maar de Gentse wetenschapper heeft nog veel meer baanbrekende experimenten op zijn palmares. Tien verrassende installaties tonen de actualiteit aan van Joseph Plateau als visionaire wetenschapper. De tentoonstelling loopt nog tot en met 20 oktober, 2013.Ma-Zon: 12:00 – 18:00. Locatie: Zebrastraat 32, 9000 Gent

Uit de historische collectie van de Universiteit Gent worden ook unieke stukken bijeen gebracht, waaronder een aantal voor het eerst publiek gemaakt worden.

Met werk van David Blair, Juliana Borinski, Anna Franceschini, Adele Horne, Ann Veronica Janssens, Julien Maire, Simon Payne, Ief Spincemaille, Benjamin Verhoeven.

Een initiatief van Cœur Volant, mobiel platform met een hart voor het Bewegende Beeld. Met de omkaderende steun van Zebrastraat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.