09 20 okt. '24

Expo Het Plateau Effect @ Zebrastraat

P185v8itu8uef11lam2g1c519ge2
17 okt. 2013
Wie hem kent, associëert zijn naam met de ontdekking van het principe achter het bewegende beeld. Joseph Plateau wordt nog altijd het meeste geciteerd hierover, maar de Gentse wetenschapper heeft nog veel meer baanbrekende experimenten op zijn palmares. Tien verrassende installaties tonen de actualiteit aan van Joseph Plateau als visionaire wetenschapper. De tentoonstelling loopt nog tot en met 20 oktober, 2013.Ma-Zon: 12:00 – 18:00. Locatie: Zebrastraat 32, 9000 Gent

Uit de historische collectie van de Universiteit Gent worden ook unieke stukken bijeen gebracht, waaronder een aantal voor het eerst publiek gemaakt worden.

Met werk van David Blair, Juliana Borinski, Anna Franceschini, Adele Horne, Ann Veronica Janssens, Julien Maire, Simon Payne, Ief Spincemaille, Benjamin Verhoeven.

Een initiatief van Cœur Volant, mobiel platform met een hart voor het Bewegende Beeld. Met de omkaderende steun van Zebrastraat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?