09 20 okt. '24

Drie Vlaamse producties naar Silicon Valley

19 2213 cover
Nieuws 04 feb. 2020
Twee Vlaamse speelfilms en een Vlaamse korte film zijn geselecteerd voor het Cinequest Film & Creativity festival in San José, de hoofdstad van Silicon Valley.

‘The Barefoot Emperor’, ‘All of Us’ en de kortfilm ‘The Memory Shop’ maken deel uit van de 300 films die er jaarlijks worden vertoond.

‘The Barefoot Emperor’ van Jessica Woodworth en Peter Brosens, een satire op de toenemende verrechtsing van Europa en een vervolg op ‘King of the Belgians’, ging in september in Toronto in wereldpremière. De Belgische première op Film Fest Gent werd bijgewoond door Geraldine Chaplin. De film werd nog geselecteerd voor de festivals van Warschau, Sevilla, Torino, Cairo, Palm Springs en Rotterdam. De film komt bij ons vanaf 4 maart in de bioscopen.

De tweede door Cinequest geselecteerde film ‘All of Us’ van Willem Wallyn ging in oktober 2019 in wereldpremière op Film Fest Gent. In de film komen terminale kankerpatiënten samen in een zelfhulpgroep geleid door een onervaren therapeute. De film loopt nu in de zalen. Cinequest looft de film als volgt: “superb performances, along with observant writing and directing, result in a moving, unforgettable experience”.

‘The Memory Shop’ van Christiaan Neu speelt zich af in het jaar 2036, wanneer een oudere dame naar een ‘memory’ shop gaat om er door middel van geavanceerde technologie een herinnering te herbeleven van haar dementerende echtgenoot.

Cinequest, dat dit jaar van 3 tot 15 maart zijn dertigste editie viert, legt de klemtoon op innovatieve projecten. Het wil vooral een link leggen tussen film en technologie. Vandaar dat de naam Cinequest met ‘Film & Creativity’ werd uitgebreid.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?