09 20 okt. '24

De Uitloper: 'Ours is a Country of Words'

P1bsimqrnk6md1b7o12tkj6g1ub1
Interview 16 okt. 2017
Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren strikten we Magda (60) na de vertoning van 'Ours is a Country of Words' en aansluitende Q&A met regisseur Mathijs Poppe.

'Ours is a Country of Words' werd gefilmd in Shatila, een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon dat ontstond nadat duizenden Palestijnen hun land ontvluchtten in 1948. Het verhaal speelt zich af op een onbepaald tijdstip in de toekomst, wanneer de droom van de Palestijnse vluchtelingen om terug te keren naar Palestina werkelijkheid wordt.

Magda: Ik vond de film zeer goed. Ik vind vooral dat de regisseur veel waardering verdient. Hij heeft zeer veel tijd gestoken in iets wat vaak vergeten wordt, dat vind ik echt bewonderenswaardig. Bovendien brengt hij ook op een ontroerende manier zaken in beeld waar je soms niet aan denkt, zoals die overstroming.

Niet alleen het verhaal was mooi, trouwens. De manier waarop hij alles in beeld bracht was ook prachtig. Het mooiste voorbeeld hiervan was de scene in de regen. Ook de scene met de jongens op de kamer zal mij zeker bijblijven.

'Ours is a Country of Words' is te zien op 19 oktober om 14u30 in Sphinx Cinema.

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?