09 20 okt. '24

Creative Partnership Lab: oproep aan jonge filmmakers

Young film makers 2
Nieuws 06 jul. 2022
Ben je een jonge filmmaker onder de 36 jaar? Ben je je bewust van de kracht van muziek voor je filmprojecten, maar heb je nog niet het juiste vocabularium gevonden om samen met je componist tot het uiterste te gaan in jullie creatieve samenwerking? Laat Film Fest Gent je dan meenemen op een meeslepende verkenningstocht door de wereld van de filmmuziek tijdens de WSA Film Music Days van 20 tot 22 oktober.

Film Fest Gent nodigt vier jonge filmmakers uit om samen met vier componisten deel te nemen aan ons Creative Partnership Lab. Geïnteresseerde kandidaten hebben bij voorkeur een filmproject in uitvoering waarvoor ze nog op zoek zijn naar een componist.

Young film makers 3

De geselecteerde kandidaten krijgen toegang tot de WSA Film Music Days, de muziekevenementen van Film Fest Gent (masterclasses, panels, composer talks, networking events en concerten) waar ze de kans krijgen om kennis te maken met het domein van film en filmmuziek. Elke kandidaat ontvangt een festivalaccreditatie die toegang geeft tot alle filmvoorstellingen van het festival, die hij of zij vanaf 10 oktober op eigen initiatief kan bijwonen.

Film Fest Gent biedt de deelnemers:

  • Toegang tot dit uniek programma
  • Tickets voor de concerten Korean Composers (donderdag 20 oktober) en het 22ste World Soundtrack Awards Ceremony & Concert (zaterdag 22 oktober)
  • Overnachting en ontbijt in het historisch centrum van Gent, 20 tot 23 oktober
  • Deelname aan netwerkactiviteiten, zoals het WSA diner
  • Een volledige accreditatie voor het festival (te gebruiken vanaf 10 oktober)

Deelnemers aan het Creative Partnership Lab moeten zelf hun reis naar het festival regelen en zijn verantwoordelijk voor de meeste maaltijden en andere mogelijke kosten.

Kandidaturen moeten ingediend worden voor 19 september, en bevatten:

  • Biografie en foto
  • Contactgegevens
  • Een korte motivatie
  • Technische data sheet van het filmproject
  • Informatie over de intenties en muzikale verwachtingen van het filmproject

Stuur je kandidatuur voor het Creative Partnership Lab naar industry@filmfestival.be. De geselecteerde kandidaten zullen ten laatste op 25 september via e-mail op de hoogte worden gebracht.

Wil je je kandidatuur insturen of heb je een vraag?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?