09 20 okt. '24

Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten - Schrijf je nu in!

Schermafbeelding 2019 02 13 om 0927 05 1
Nieuws 12 feb. 2019
Jong internationaal filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. Deze prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro. De composities van de drie finalisten zullen live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic, o.l.v. Dirk Brossé tijdens de World Soundtrack Awards op vrijdag 18 oktober in Capitole, Gent.

Elk jaar geven Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy met deze wedstrijd jong talent de kans om naam te maken als filmmuziekcomponist. Kandidaten kunnen zo in de voetsporen treden van Logan Nelson, de winnaar van deze prijs tijdens de WSAwards 2018, en talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals Alexandre Desplat, Riz Ortolani, Angelo Badalamenti, Dario Marianelli, Gustavo Santaolalla, Hans Zimmer, John Powell, Maurice Jarre, Howard Shore, Alberto Iglesias, Elliot Goldenthal en vele anderen.

Bekijk hier de composititie van Logan Nelson, winnaar SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer 2018!

De drie finalisten worden uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten bij te wonen in Gent en daarbij grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten.

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht een symfonische compositie te componeren bij een scene uit de thriller 'Don't Look Now' van de onlangs overleden regisseur Nicolas Roeg.

'Don't Look Now' vertelt het verhaal van een Engels echtpaar, John en Laura. Zij worden geconfronteerd met de verdrinking van hun dochter. Om hun verlies te verwerken vertrekken ze naar Venetië waar John meehelpt aan de restauratie van een kerk.

Hier komt Laura in contact met twee zussen van wie er één blind is en beweert helderziend te zijn. Deze laatste zegt contact te hebben met hun overleden dochter. Terwijl Laura steeds meer in de macht van de twee zussen komt, denkt John zijn dochter steeds vaker te zien.

Inschrijven kan via deze link tot en met 31 mei 2019. De compositie moet ten laatste online ingediend worden op 7 juni 2019, 10u00. Het reglement van de compositiewedstrijd is hier terug te vinden. Een professionele jury met internationale ervaring zal de werkstukken zorgvuldig evalueren.

Voor meer informatie over de inschrijvingen kan je terecht bij Thomas De Keere - thomas@filmfestival.be / 09 242 80 60.

Brussels Philharmonic zal, onder leiding van maestro Dirk Brossé, de composities van de drie finalisten brengen tijdens de 19e editie van de World Soundtrack Awards op 18 oktober 2019 in Capitole, Gent. Aansluitend zal de winnaar van de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer bekend gemaakt worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?