10 21 okt. '23

'Cold War' wint de Canvas Publieksprijs

18 1915 cover 1
Nieuws 22 okt. 2018

Naast de Grand Prix eerder deze week, wint 'Cold War’ nu ook de Canvas Publieksprijs. De zender selecteerde uit het volledige programma vooraf vijf films, waarbij Paweł Pawlikowski's internationaal bekroonde drama van die vijf het hoogst scoorde in de publieksprijsstemming.

'Cold War’ zal hierdoor door Canvas aangekocht worden voor uitzending. De film zal op 31 oktober uitgebracht worden in de Belgische zalen door Cinéart.

'Cold War' van Paweł Pawlikowski speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in de jaren '50 in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Paris. Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

"We geven de Grand Prix voor de Beste Film aan een onberispelijk stukje cinema dat ons verrukte en ontroerde. Daarnaast willen we ook de verbazingwekkende uitvoering van de hoofdrolspeelster eren en kozen we daarom voor 'Cold War' van Paweł Pawlikowski," aldus de internationale jury.

De andere 4 films die Canvas selecteerden waren:

  • Duelles
  • Kursk
  • Shoplifters
  • Styx

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.