10 21 okt. '23

Ciné Privé toont en steunt jong talent

52592574 2086849794738358 983173294578466816 o
Nieuws 26 feb. 2019

Jong talent staat centraal op het rondtrekkende Gentse filmfestival Ciné Privé dat van 14 tot 17 maart plaats heeft in de wijk Nieuw Gent.

Op het programma van Ciné Privé staan er kortfilms en animatiefilms van veelbelovende filmmakers uit binnen- en buitenland. Maar Ciné Privé is meer dan kortfilms alleen. Zo krijgen professionals, filmstudenten en andere creatievelingen de kans om tijdens een speeddate van 15 minuten experts uit de filmwereld vragen te stellen en raad te krijgen die de eigen carrière wat vooruit kan helpen.

Op de openingsavond in Campus Atelier presenteert Masala TV de resultaten van de Make Your Own Movie workshop waar talent uit Nieuw Gent alles leerde over eigen films maken. Daarnaast is er nog een ontmoeting met Sameh Alaa, de regisseur van de aangrijpende kortfilm ‘Fifteen’. Deze kortfilm gaat over een zwijgzame jongen die zich met een baby een weg baant door de drukte van Cairo. Bij zijn aankomst in het ziekenhuis worden trauma en verdriet achter zijn stille uiterlijk onthuld.

Op vrijdagavond staat onder meer ‘Een jong meisje’ van Jeannice Adriaansens op het programma. Gilda De Bal vertolkt daarin de rol van Emma, een oudere boerin die na het overlijden van haar man haar grip op de realiteit langzaam verliest. Het is een portret van een moeder en zoon die elk op hun eigen manier omgaan met het vergane glorieuze verleden. Volgens kortfilm.be is het tegelijk een intrieste en hartverwarmende kortfilm.

Op zaterdag 16 maart is er gelegenheid tot een speeddate met een filmexpert. Bij hem of haar kan je terecht voor informatie over zowat alle aspecten die bij het draaien van een film komen kijken. Onze programmadirecteur Wim De Witte kan de geïnteresseerden uitleggen hoe een selectie op Film Fest Gent werkt en advies geven over distributie en vertoning van je film. Canvasproducer Rik Stallaerts bezorgt praktische informatie uit het werkveld, Pieter Dewinter geeft advies over financiering, de rol van Tax Shelter en de mogelijkheden en verplichtingen van en voor de producent. Tine Van Kerkhoven van Dalton Distribution bekijkt welke mogelijkheden er zijn voor distributie in Vlaanderen en wat Dalton daarbij kan bieden. Met wie je allemaal kan speeddaten en waarover het gesprek kan gaan, kan je lezen op de website van Ciné Privé.

Programma & informatie: www.cineprive.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.