08 19 okt. '24

Call for applications: Young Critics Workshop

Img 0712 e1564658348148 1200x719
Nieuws 07 aug. 2019
Cinea en Film Fest Gent presenteren de zesde Young Critics Workshop (9 – 18 oktober 2019) van photogénie, waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van de 46ste editie van het internationale filmfestival (8 – 18 oktober).

De geselecteerde kandidaten wordt gevraagd om zowel korte recensies als één of meer langere stukken te schrijven over verschillende festivalfilms. De deelnemers worden hierin dagelijks begeleid door filmcriticus Nick Pinkerton (Film Comment, Sight & Sound, …) en het photogénie team. De recensies en artikels kunnen gepubliceerd worden op photogénie en op de website van Film Fest Gent.

De voertaal is Engels. Kandidaten moeten de Engelse taal machtig zijn, zowel schriftelijk als gesproken. De Workshop staat open voor schrijvers tussen de 18 en 26 jaar oud die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt.

De Young Critics Workshop biedt de deelnemers:

• Overnachting en ontbijt in het historisch centrum van Gent, 9 – 19 oktober
• Lunch aangeboden door het Festival
• Een volledige accreditatie voor het Festival
• De unieke kans om festivalfilms en events te bespreken onder begeleiding van een ervaren criticus

Deelnemers moeten zelf hun reis regelen en staan zelf in voor de meeste avondmaaltijden en andere mogelijke kosten. Deelnemers dienen ook hun eigen laptop mee te brengen.

Kandidaturen moeten ten laatste op 8 september ingediend worden, en bevatten:

• Een motivatiebrief (max. 500 woorden)
• Curriculum Vitae
• 3 recensies, artikels of andere schrijfsels (als de oorspronkelijke teksten niet in het Engels zijn, voorzie dan een vertaling als bewijs van de kennis van het Engels)
• Een recente foto op paspoortformaat

De geselecteerde critici zullen op 15 september per e-mail op de hoogte gesteld worden.

Kandidaturen en vragen:
Bart Versteirt & Ruben Demasure
editor@photogenie.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?