10 21 okt. '23

‘Binti’ opent Cinekid in Amsterdam

Binti filmstill 2 1
Nieuws 11 sep. 2019

De Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ van Frederike Migom opent in oktober Cinekid, het grootste mediafestival voor kinderen ter wereld.

Op 16 oktober opent de Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ van Frederike Migom in Amsterdam Cinekid, ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen. Eerder dit jaar ging het speelfilmdebuut van Frederike Migom in wereldpremière op het JEF- festival in Antwerpen. ‘Binti’ won er de prijs voor de beste speelfilm.

Het in Congo geboren twaalfjarige titelpersonage droomt ervan een beroemde vlogger te worden. Ze woont al van jongs af aan samen met haar vader in België maar heeft geen verblijfspapieren. Samen met haar vader moet ze op de vlucht en belandt in de boomhut van de 11-jarige Elias. Op zoek naar een oplossing voor haar problemen probeert ze haar vader te koppelen aan de moeder van Elias.

Sinds het JEF-festival werd ‘Binti’ al veelvuldig op de internationale filmfestivals vertoond en won er tal van prijzen.

Voor Cinekid is de vertoning van ‘Binti’ een soort van thuiskomen want Cinekid is al vanaf het begin betrokken bij dit project. Het script werd er ontwikkeld en tijdens de Junior Co-production Market vonden twee producenten mekaar. Cinekid openen is volgens Frederike Migom “een geschenk”.

Het thema van Cinekid 2019 is “Hallo Wereld – Stel je voor”. Volgens Erik Tijman, hoofd film en televisie op Cinekid, wil het festival “meer aandacht besteden aan het voorstellingsvermogen van kinderen over de hele wereld. Hun persoonlijke verhalen zijn het waard om gehoord te worden. We konden ons geen betere ambassadeur van deze boodschap wensen dan de energieke jonge vlogger Binti”.

‘Binti’ is samen met 14 andere titels geselecteerd voor de beste kinderfilm competitie.

Jaarlijks bezoeken bijna 70.000 kinderen en hun begeleiders het Cinekid festival op de Westergas in Amsterdam en in bijna 40 filmtheaters in Nederland. Ze maken kennis met de nieuwste jeugdfilms, -series en –documentaires en gaan op safari in het MediaLab, een grote digitale speeltuin.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.