10 21 okt. '23

Beluister de Talkies met Pascale Platel

Pascale1
Verdieping 16 jul. 2018

Een veelzijdig artiest als Pascale Platel kan enkel een interessant filmlijstje afleveren. Patrick Duynslaegher had het tijdens de Film Fest Gent Talkies met haar over het grote talent van Peter Sellers, de controverse rond 'Lolita' en de uitstraling (én het fantastische haar) van Gena Rowlands.

Patrick Duynslaegher en Pascale Platel gaan dieper in op 'Love Streams' van John Cassavetes, 'The Party' van Blake Edwards met een fenomenale Peter Sellers, Stanley Kubricks 'Lolita', en 'The Wizard of Oz', en raken thema's als complexe broer-zusrelaties, de rol van film om tegen de haren in te strijken en taboes bespreekbaar te maken. Lees hier de filmtips van Pascale Platel.

"'Lolita' doet eigenlijk iets heel vies: je leeft zowel mee met Lolita als met het pedofiele hoofdpersonage. Tegenwoordig wordt daar vooral over gezegd dat je dat niet kan tonen, je kan toch geen pedofilie verheerlijken. Maar film moet toch tegen de haren in durven strijken?"


Beluister hier de podcast van De Morgen:

Lees hier het artikel van De Morgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.