10 21 okt. '23

Bas Devos start met ‘Ascension’

P1bop97tug11lq1gfu1p9nqh0a3v1
Nieuws 30 aug. 2017

Bas Devos, bekend van ‘Violet’, is in Brussel begonnen met de opnames van ‘Ascension’.

Het wordt een film over de nasleep van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 en de regisseur zoemt in op drie personages: de Vlaamse huisdokter Wannes, de Italiaanse kok Alba en de jonge Marokkaan Mehdi. De film met drie verhalen over mensen die verloren zijn in de grootstad, wordt in het najaar van 2018 bij ons in de zalen verwacht.

Bas Devos studeerde aan Sint-Lukas en debuteerde in 2014 met ‘Violet’, een arthouse film over de eenzaamheid van het rouwproces bij tieners. Met die film viel hij, onder meer op het filmfestival van Berlijn, meermaals in de prijzen. ‘Violet’ werd wereldwijd op meer dan vijftig festivals vertoond en kreeg een release in de Verenigde Staten.

Net als bij ‘Violet’ is ook voor ‘Ascension’ de cinematografie in handen van Nicolas Karakatsanis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.