09 20 okt. '24

Barco verdubbelt uitgestelde cinemabezoeken

20201013 FFG2020 Jeroen Willems 077 1
Nieuws 08 jun. 2021
De cinema’s heropenen, eindelijk! De uitgestelde cinemabezoeken die Film Fest Gent tijdens zijn editie in oktober 2020 ophaalde met zijn donatieactie, kunnen eindelijk benut worden. Meer nog, Barco en Cinionic verdubbelen het aantal tickets: in plaats van 1.000 kunnen straks 2.000 mensen gratis naar de film. De tickets kunnen straks niet alleen in Gent, maar ook in Kortrijk ingewisseld worden.

De donatieactie die opgezet werd tijdens de jongste editie van Film Fest Gent steunt eerst en vooral mensen die het minder breed hebben en die zich een cinemabezoek niet kunnen veroorloven. Anderzijds steunen Film Fest Gent, Barco en Cinionic (de cinema-joint venture van Barco) hiermee de cinema’s (Sphinx Cinema, Studio Skoop, Kinepolis en Kunstencentrum Buda). De vertoners hebben het tijdens de voorbije coronagolven immers bijzonder hard te verduren gehad.

Barco & Cinionic - Enchanté actie

Uitgestelde cinemabezoeken: van 1.000 naar 2.000

Wie Film Fest Gent in het najaar van 2020 bezocht, kon bij aankoop van een online ticket bepalen om iets extra te betalen. Met het totale opgehaalde bedrag konden, in samenwerking met Enchanté, 1.000 cinemabezoeken aangeboden worden aan mensen die zich een cinemabezoek niet kunnen veroorloven. Enchanté maakt het aanbod bekend bij haar leden via ambassadeurs en sociale partners als het OCMW Gent, CAW en het Gents solidariteitsfonds.

Bij het heropenen van de cinemazalen verdubbelen Barco en Cinionic - partners van Film Fest Gent - nu dat bedrag, zodat straks 2.000 cinemabezoeken mogelijk zijn in de bioscopen in Gent en Kortrijk.

Marijke Vandebuerie, Algemeen Directeur Film Fest Gent: "Als festival geloven we in de kracht van cultuur- en filmbeleving om te bouwen aan een warme, diverse en inclusieve samenleving. We zijn bijzonder opgetogen dat Barco de donatieactie van onze voorbije festivaleditie een fantastische duw in de rug geeft."

"Barco heeft samen met Cinionic een rijk erfgoed in het ondersteunen van de beste filmische ervaringen over de hele wereld. Vandaag, samen met Film Fest Gent en Enchanté, dragen we graag ons steentje bij om het Belgische publiek uit alle lagen van de bevolking terug te laten keren naar de bioscoop”, voegt Jan De Witte, CEO van Barco, toe. “Het plezier van naar een film in de bioscoop te gaan, kan op geen enkele andere manier worden geëvenaard. We zijn dan ook bijzonder trots om met gelijkgestemde partners samen te werken om dit mogelijk te maken.”

Ultima-winnaar breidt uit naar Kortrijk

Enchanté werd in 2018 in Gent uit de grond gestampt door een aantal geëngageerde vrijwilligers. Volgens het pay-it-forward principe bieden hartelijke handelaars kleine diensten aan aan zij die er nood aan hebben, betaald door burgers die een uitgestelde dienst trakteren. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot ook een uitgesteld filmticket. Enchanté biedt niet enkel materiële hulp, maar wil ook verbinden, mensen in contact brengen met elkaar en weer toegang creëren tot openbare plekken aan zij die daarin drempels ervaren.

Onlangs kreeg Enchanté nog een Ultima voor sociaal-cultureel volwassenenwerk, en vanaf het najaar is Enchanté ook actief in Kortrijk. Met de verdeling van de uitgestelde cinemabezoeken in Kortrijk kan Enchanté alvast een vliegende start nemen in de Groeningestad.

Tags

FFG2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?