10 21 okt. '23

Album Crowdfunding Update: de opnames zijn gestart

P1bon9js5s1sv77c61a1e7cqokg1
Nieuws 29 aug. 2017

Het zal je niet ontgaan zijn: de voorbije twee maanden stonden in het teken van verzamelalbum rond Terence Blanchard, de gerenommeerde jazzmuzikant die, vooral in samenwerking met regisseur Spike Lee, tal van soundtracks én Grammy’s op zijn naam heeft staan.

De keuze voor het jaarlijkse compilatie album is dit jaar op hem gevallen naar aanleiding van 100 jaar jazz. De crowdfunding campagne via IndieGogo heeft €2180 opgebracht, een bedrag dat zal gebruikt voor de productie en opname van het album. Niet het beoogde streefdoel, maar een geweldige bijdrage aan een reeks extra’s voor het album. Zo zal 'Strike Packs Up' uit ‘Clockers’ worden opgenomen als bonustrack en zullen een aantal jazzsolisten van het Brussels Jazz Orchestra de muzikanten van Brussels Philharmonic en maestro Dirk Brossé vervoegen tijdens de opnames.

De opnames zijn maandag 23 augustus gestart Studio 4, Flagey, Brussel en lopen door tot woensdag 30 augustus. De compilatie-cd zal tijdens de 44e editie te verkrijgen zijn in de festivalshop op het festivalplein en tijdens de World Soundtrack Awards.

Dit alles live bewonderen? Terence Blanchard komt op 18 oktober in hoogst eigen persoon naar Gent tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert om er het podium te betreden.

De dag nadien vindt het Symphonic Jazz Concert plaats, met de belangrijkste jazz classics uit de filmmuziek geschiedenis. Beide concerten kunnen rekenen op Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé, met het Brussels Jazz Orchestra als extra jazz power op het Symphonic Jazz Concert. Tickets voor beide avonden zijn nog verkrijgbaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.