10 21 okt. '23

5e editie van holebifilmfestival Pinx

P1b7an9mce8dc10faab7qrl19ig1
Nieuws 25 jan. 2017

Een vijfdaags festival ter ere van de vijfde editie: de organisatie van het LGBT-cinema festival Pinx, van 25 t/m 29 januari in Sphinx Gent, doet er dit jaar een extra dag en een feestelijk schepje bovenop.

Op het programma staan tien langspelers, waarvan drie Belgische premières, uit verschillende continenten en een reeks straffe kortfilms. In die laatste categorie zoomt het festival ook in op talent van eigen bodem.

Het festival vliegt er op de openingsavond in met de Argentijnse film 'Taekwondo', waarin het aards paradijs even werkelijkheid wordt voor hoofdrolspeler German. Het festival schuwt de discussie niet en programeert ook het aangrijpende Chileense 'You'll Never Be Alone' en de documentaire 'Who's Gonna Love Me Now?', waarin een Israëlische ex-militair op zoek gaat naar liefde en begrip van zijn familie nadat hij seropositief gediagnosticeerd werd.

Naar jaarlijkse gewoonte vertoont Pinx de winnaar van de Teddy Award, de internationale filmprijs voor LGBT-films, uitgereikt op het filmfestival van Berlijn. De winnende film 'Kater' van Klaus Händl zoomt in op het schijnbaar harmonische leven van Andreas en Stefan en hun kat Mozes, waaraan plots een einde komt na een impulsieve daad van Stefan. Ook staat dit jaar 'Théo & Hugo' op het programma, winnaar van de Teddy Audience Award, die vertoond zal worden in aanwezigheid van hoofdacteur Geoffrey Couët.

Het festival sluit zondag 29 januari af met Oscar-favoriet 'Moonlight', de nieuwste film van Barry Jenkins, over drie cruciale levensfases van jonge protagonist Chiron. Terwijl hij navigeert tussen de gevaren van drugs en geweld in zijn achtergestelde woonomgeving in Florida, moet hij ook leren omgaan met de complexe liefde voor zijn beste vriend.

Pinx festival
25-29 januari 2017
Het volledige progamma en tickets vind je op de website van Sphinx cinema.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.