10 21 okt. '23

2017 Competition for Belgian Shorts

P1bsd75k0tum4pu8168c1am710je1
Nieuws 14 okt. 2017

Ontdek de Belgische kortfilms die mogelijks in de prijzen vallen! De Belgian Shorts te zien op Film Fest Gent zijn genomineerd voor de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. Wie morgen gaat kijken, mag meebeslissen over de ACE Image Factory Publieksprijs.

Al zeven jaar op rij zenden tientallen hoopvolle studenten van de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen hun kortfilms naar Film Fest Gent om kans te maken op de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. Na een strenge selectie blijven er tien kortfilms over die meedingen naar de prijs ter waarde van €2,000.

Na de vertoning van de genomineerde films maakt de Belgische kortfilmjury morgen haar beslissing bekend. Dit jaar vertrouwen we op het professionele oordeel van Nicolas Gilson (journalist), Jules Debrock (producer), Imge Özbilge (regisseur), Pieter-Jan De Pue (regisseur), Frederik Sioen (muzikant) en Salomé Richard (actrice).

Film Fest Gent wil hiermee het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers aanmoedigen. Vorig jaar won Anthony Nti (RITCS) met 'Boi' zowel de Nationale Loterij Prijs als de publieksprijs. Dat de prijs een springplank kan zijn voor jong talent bewezen Adil el Arbi en Bilall Fallah, die in 2011 wonnen met hun kortfilm ‘Broeders’.

Ook het publiek heeft een stem: wie een ticket kocht beslist morgen mee wie de ACE Image Factory Publieksprijs in de wacht sleept. Deze prijs is goed voor een post-productiebudget van maar liefst €7,500.

En de genomineerden zijn...

A Gis

Een delicaat portret van een Braziliaanse transgendervrouw en icoon voor gelijke rechten, verscheurd door de onverschillige maatschappij rondom haar.

Ada, tous les samedis

De twintigjarige Ada wacht wanhopig op iemand die haar meeneemt uit de stad waar ze woont. Op een dag ontmoet ze Füsi, een oudere man die in niets lijkt op het beeld van de redder die ze in gedachten had.

Croisé

'Croisé' toont een intens moment tussen twee personen in verschillende levensfases, die elkaar leren kennen, in conflict raken, elkaar leren begrijpen en elk terug hun eigen weg opgaan.

Girlhood

Een persoonlijke zoektocht van de maakster levert een mozaïekportret op dat de verschillende facetten van het ‘vrouw-zijn’ weerspiegelt.

Jane Dog

Twee jonge vrouwen, Jeanne D'arc en vreemde cassettes vormen een leidraad in dit psychologisch drama. Catherine en Jane proberen zichzelf en de complexe wereld waar ze in leven te ontcijferen.

Kutdag

Zou jij het willen weten mocht je lief met iemand anders in bed beland zijn? Lotte beslist het in de plaats van haar vriendin op een katerdag in Brussel.

Mixed Materials

Twee pas afgestudeerde jonge kunstenaars zijn vastbesloten om het zwarte gat na de academie te ontwijken en gaan enthousiast aan de slag. Maar niet alles loopt zoals gepland... Gelukkig is oma er nog.

Poor Kids

De twintigjarige Max is een schipperskind en leeft op een internaat voor kinderen zonder vaste thuissituatie. Samen proberen de jongeren de regels van hun leefomgeving te buigen om er een thuis van te maken.

Serenitas

In een verlaten klooster op een eiland leidt een oude, eenzame monnik een sereen en monotoon leven. Zijn gemoedsrust wordt echter verstoord wanneer duidelijk wordt dat hij misschien toch niet zo alleen is.

Sons of No One

In een gesloten instelling voor jongeren probeert een opvoedster genaamd Eva te vechten voor wat juist is. Na een verdacht incident tussen een bewaker en één van de jongens begint ze het verhaal van de bewakers in vraag te stellen.

Deze kortfilms werden genomineerd voor de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm ter waarde van €2000. Deze prijs wordt uitgereikt door de Belgische studentenkortfilmjury op vrijdag 20 oktober.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.