08 19 okt. '24

123-piano @ Film Fest Gent

P1br1d72968ev1s4g1dld1ef5cbt1
Nieuws 27 sep. 2017
Nooit genoeg muziek op Film Fest Gent! Voor de 44e editie rollen we niet alleen rode lopers uit, maar zetten we ook de piano's buiten.

Quatre Mains Piano's, Stad Gent en muzikant Sioen brachten 6 piano's in het Gentse stadsbeeld en lieten evenveel kunstenaars los om ze te bewerken. Het resultaat was 6 kleurrijke 123-piano's, volledige artistieke vrijheid voor gelegenheidsmuzikanten en een gratis concert voor toevallige voorbijgangers. Dankzij Port of Ghent hebben 3 piano's een nieuwe thuis gekregen op Film Fest Gent! Waag je kans en beleef je eigen World Soundtrack Awards met het mooiste filmfestival van de wereld op de achtergrond.

De 123-piano aan de Kinepolis werd bewerkt door Samer Alagha. Samer is geboren en opgegroeid in Syrië, maar vluchtte in 2015 naar België. Hij volgde kunstonderwijs en Damascus en is kunstenaar, schilder, kalligraaf en leraar. Zijn piano werd versierd met dansende woorden uit Arabische liederen.

In Studio Skoop vind je de piano van Boho Atelier. Katrien Klausing startte haar atelier enkele jaren geleden en groeide uit tot een lokaal fenomeen met haar project 'Wild Breien'. Bruggen, straatlantaarns en zelfs de Dulle Griet ontsnapten niet aan een gebreid jasje. Danzij 123-piano kan ze nu ook dit instrument van haar bucketlist schrappen.

Lectrrs piano staat dan weer in de Sphinx. De cartoonist, striptekenaar en scenarist staat bekend om zijn kleurrijk, maar genadeloos scherp werk. Naar eigen zeggen beheerst hij feilloos de kunst der onzichtbaarheid voor vrouwen en is hij de beste levende tekenaar van de wereld, alsook de slechtste leugenaar. Het werk kreeg de naam 'Ewige Blumenkraft', maar wij zien toch vooral Muppets.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?