09 20 okt. '24
9e88b206 ab41 4c9d abdc c53b78f3aa16

Dorota Kedzierzawska

Wrony (Crows)

Editie 1994
66' - 1994 - Drama - Taal: Pools
Regisseur: Dorota Kedzierzawska Componist: Wlodzimierz Pawlik Met: Karolina Ostrozna, Katarzyna Szczepanik, Malgorzata Hajewska

Wrony vertelt een eenvoudig verhaal over eenzaamheid en kinderdromen. Een negenjarig meisje, "De Kraai", dat met haar moeder in een grote kuststad woont, voelt zich vaak heel eenzaam en probeert voortdurend met mensen contact te zoeken. Haar moeder laat haar vaak alleen achter. We krijgen in de film twee dagen uit haar leven te zien. Op een dag wordt ze weggezonden van school, schuimt de straten af en klampt voorbijgangers aan. Ze ontmoet een hond en kan hem met een koekje meelokken. Wanneer ze in slaap valt, loopt hij weg en ze is weer alleen. Wanneer ze voorbij een villa komt ziet ze een driejarig meisje dat haar toelacht en haar armen uitstrekt naar haar. De volgende dag beslist ze het kleine meisje te kidnappen. Ze hoopt op die manier een nieuw gezinnetje te vormen, waarin zij mama kan spelen. De twee beslissen samen naar het einde van de wereld te trekken, zonder te beseffen aan welk gevaar zij zich bloot stellen. "De Kraai" raakt ontroerd door de naïviteit en het vertrouwen van het kleine meisje en vergeet haar eigen eenzaamheid. Uiteindelijk beslist ze "haar dochtertje" terug te brengen naar haar echte ouders en terug naar huis te gaan.

Image gallery

9d4f5a92 708b 44bb 96d3 fc4b059ff39a
9e88b206 ab41 4c9d abdc c53b78f3aa16

Generiek

Regisseur

Dorota Kedzierzawska

Componist

Wlodzimierz Pawlik

Met

Karolina Ostrozna, Katarzyna Szczepanik, Malgorzata Hajewska

Scenario

Dorota Kedzierzawska

Cinematograaf

Arthur Reinhart

Monteur

Dorota Kedzierzawska, Arthur Reinhart

Producent

Tadeusz Chmielewski, Carmen Szwec, Jan Wiodarczyk

Meer informatie

Taal

Pools

Productielanden

Polen

Scenario gebaseerd op

["",""]

Jaar

1994

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?