09 20 okt. '24
00b57655 7e44 44e6 ab3d 19df46eb735a

Frouke Fokkema

Wildgroei

94' - 1994 - Drama - Taal: Nederlands
Regisseur: Frouke Fokkema Componist: Han Otten, Maurits Overdulve Met: Hilde Van Mieghem, Thom Hoffman, Ellen Ten Damme
Secondenlang kijken wc naar een oranje-rood vlak dat het hele scherm vult. Langzaam neemt de camera wat afstand en begint het vlak een beetje te bewegen. Het blijkt de stof van een rode jurk te zijn, die twee traag op de maat van de muziek heen en weer
wiegende billen verhult. De camera gaat ver­der naar achter en pas dan zien we de vrouw die op een verlaten terras, tegen de achter­grond van een nachtblauwe lucht, haar een­zame danspassen zet. De vrouw gaat zo in zichzelf op dat ze niet ziet dat beneden haar, op de steiger onder het terras, twee al wat oudere mannen haar met stijgende interesse bekijken. De twee mannen zijn Detlef en Duvekot, de vrouw is Lin Lammerse. Zij nodigen haar uit om met hen een boottochtje te maken. Lin is verschrikkelijk down. Het tochtje brengt hen naar de Betu­we. Daar woont Emile Lombardo. Lin ontmoette Emile ooit, heel kort, in een bioscoop. Geïntrigeerd door zijn persoon­lijkheid, doet Lin haar uiterste best om hem beter te leren kennen. Sexy en zelfverzekerd als ze is, slaagt ze erin hem te verleiden, En stilaan groeit er een stormachtige en gecom­pliceerde relatie tussen hen. Maar ondanks de sterke fysieke aantrekkingskracht die ze op elkaar hebben, zijn ze niet in staat een stabiele relatie uit te bouwen, Na verloop van tijd kunnen ze alleen nog interesse voor elkaar opbrengen via emotioneel heel uit­puttende machtsspelletjes. Een ontmoeting tussen Emile en Maro, Lins zuster, kan de situatie alleen maar erger maken.

Image gallery

967af40f 6158 4a79 993d c3620673c458
00b57655 7e44 44e6 ab3d 19df46eb735a

Generiek

Regisseur

Frouke Fokkema

Componist

Han Otten, Maurits Overdulve

Met

Hilde Van Mieghem, Thom Hoffman, Ellen Ten Damme

Scenario

Frouke Fokkema

Cinematograaf

Gérard Vandenberg

Monteur

Pepijn Kortbeek, Ot Louw

Producent

Matthijs van Heijningen

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

Nederland

Jaar

1994

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?