09 20 okt. '24
9af2dc68 a96f 4e21 9f82 c9e8ea6201c9

Donald Cammell

White of the Eye

Editie 1987
110' - 1987 - Horror, Thriller - Taal: Engels
Regisseur: Donald Cammell Componist: Nick Mason, Rick Fenn Met: David Keith, Cathy Moriarty, Alan Rosenberg

In een plaatsje in de staat Arizona wonen David Keith en Cathy Moriarty. Het gaat niet goed in het nogal bizarre huwelijk tussen de ontwerper van hifi-apparatuur en zijn gefrustreerde vrouw. Ergens in een politiekantoor leest inspec­teur Art Evans, die belast is met de zaak van een reeks mysterieuze lustmoorden op rijke vrouwen, een lijstje met de namen van de verdachten. Bovenop dit lijstje staat David Keith. Tal van verwikkelingen doen zich voor. De film legt daarbij aller­lei verbanden met het verleden van de verdachte en zijn vrouw, zo wordt onder andere in een uitgebreide flashback te­ruggegrepen naar de eerste ontmoeting tussen David en Cathy, en naar de relatie die Cathy op dat moment had met Mike . Vrij onverwacht overigens duikt Mike weer op. Geleidelijk aan wordt de span­ning opgedreven om in een soort anti­climax uit te lopen. Vooral de bewegingen van de camera zorgen voor de thriller­effecten.

Oogwit betekent de come-back in de ci­nema van Donald Cammell, tien jaar na Demon Seed. Met Oogwit schiet Cammell meteen weer raak. Het is een bijzonder intrigerende, goed ineengestoken thriller, waarin allerlei motieven en thema's op een soepele wijze met elkaar worden ver­bonden. Uitstekende performance ook van beide hoofdrolspelers. (vrij naar persmap)

Image gallery

9af2dc68 a96f 4e21 9f82 c9e8ea6201c9
3c6c9aee 0be1 4a2d 9dfb 6ffc5e40aa81

Generiek

Regisseur

Donald Cammell

Componist

Nick Mason, Rick Fenn

Met

David Keith, Cathy Moriarty, Alan Rosenberg

Scenario

Donald Cammell, China Kong

Cinematograaf

Larry McConkey

Monteur

Terry Rawlings

Producent

Sue Baden-Powell, Cassian Elwes, Elliott Kastner

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Scenario gebaseerd op

"Mrs White" (Laurence Klavan & Andrew Klavan)

Jaar

1987

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?