09 20 okt. '24
264c4f2a 2150 40ce bd13 35ec1b802824

Phil Roman

Tom and Jerry: The Movie

84' - 1992 - Komedie, Avontuur - Taal: Engels
Regisseur: Phil Roman Componist: Henry Mancini Met: Richard Kind, Dana Hill, Anndi McAfee
Tom en Jerry debuteerden in 1940 in Puss Gets the Boots. Er volgden tientallen cartoons, al dan niet getekend door hun scheppers Hanna en Barbera. 50 jaar later, verschijnt de eerste lange film met Tom en Jerry, onder supervisie van Joe Barbera. In tegenstelling tot de korte cartoons die niet voor kinderen bedoeld waren, is Tom and Jerry: The Movie bedoeld voor alle leeftijden.
Wanneer Tom en Jerry hun huis verliezen omdat de stad alsmaar uitbreidt, staan ze letterlijk op straat . Ze sluiten vriendschap met Puggsy, een straathond en zijn maat Frankie Da Flea. Nadat Puggsy en Frankie werden weggevoerd ontsnappen Tom en Jerry aan de Alleycat-bende en ze worden vrienden tegen wil en dank. Ze maken kennis met Robyn, een weggelopen meisje wiens vader vermoedelijk omkwam tijdens een lawine in Tibet. Zij liep van huis weg omdat haar voogdes, Aunt Figg, haar slecht behandelt. Een politieman brengt hen thuis, waar Aunt Figg, haar slijmerige advocaat Lîckboot en haar vraatzuchtige hond Ferdinand, samenzweren om te verhinderen dat Robyn te weten komt dat haar vader nog leeft. Wanneer Tom en Jerry Robyn het goede nieuws proberen te melden, laat Aunt Figg hen wegvoeren naar de schuilplaats van Dr. Applecheek ..

Image gallery

264c4f2a 2150 40ce bd13 35ec1b802824
Cf5c818c ae87 4c1e ad7b cc83bbe2fade

Generiek

Regisseur

Phil Roman

Componist

Henry Mancini

Met

Richard Kind, Dana Hill, Anndi McAfee

Scenario

Dennis Marks, William Hanna, Joseph Barbera

Producent

Phil Roman

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika, Duitsland

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?